Boom valt op woning binnenstad

gouda • Donderdagmorgen is door een flinke windhoos een boom tegen een woning aan de Geuzenstraat in Gouda gewaaid.

De brandweer is ingezet om de boom in stukken te zagen. Voor zover bekend raakte niemand gewond en lijkt de woning weinig schade te hebben. De straat is afgezet, zodat de brandweer een veilige situatie kon creëren.


Corona-uitbraak in Huize Winterdijk

gouda • Een reformatorische woonzorgcentrum in Gouda kampt met een corona-uitbraak. De meeste bewoners van Huize Winterdijk zijn om geloofsredenen niet gevaccineerd tegen het virus.

Volgens directeur Cor van de Craats van Huize Winterdijk was het behoorlijk schrikken toen vorige week vijf bewoners positief werden getest op corona. "Veel versoepelingen van het interne coronabeleid zijn onmiddellijk teruggedraaid. We bidden dat een verdere uitbraak ons bespaard blijft.” 

Wanneer mensen op bezoek komen, dient men de 1.5 meter goed in acht te houden, handen te desinfecteren bij binnenkomst en een mondkapje te dragen. Bij klachten wordt aangeraden altijd thuis te blijven. Bij vragen kan men contact opnemen met: coronacrisisteam@huizewinterdijk.nl.


Auto rijdt van dijk

gouda • Een automobilist is vrijdag- op zaterdagnacht met zijn auto van de dijk afgereden bij de Mallegatsluis in Gouda.

De bestuurder reed hier rond 0:40 uur. De auto kwam onderaan de dijk vlakbij een woonhuis op zijn kant tegen een hek tot stilstand. De bestuurder is in een ambulance gecontroleerd en behandeld aan zijn verwondingen. Voor dat de auto van de dijk was gereden is ook een lantaarnpaal omver gereden.

Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept. Hoe het eenzijdige ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.