• Patrick van Dam (l) en Rutger Stolk (r).
• Patrick van Dam (l) en Rutger Stolk (r). Foto: Marianka Peters

'Wij zijn klaar om te gaan knallen'

gouda • Garage van Dam van de Wethouder Venteweg en Autobedrijf Stolk van de Burgemeester van Reenensingel hebben hun krachten gebundeld en trekken voortaan samen op. Met de know how van hun vaders, kan de nieuwe generatie bogen op minimaal 50 jaar ervaring. Zaterdag wordt het nieuwe bedrijf geopend.

Sinds Patrick van Dam per 1 juli zijn bedrijf heeft ondergebracht in het bedrijfspand aan de Burgemeester van Reenensingel, zijn de taken goed verdeeld en loopt alles letterlijk gesmeerd. "Als Auto First, vergelijkbaar met een Vakgarage, zorg ik ervoor dat de werkplaats goed gevuld is, terwijl Rutger zich toelegt op de verkoop." Het bedrijf is Subarudealer en Saab en Volvo specialist. "Saab maakt geen nieuwe modellen meer, maar levert nog wel onderdelen," vult Rutger aan. "Dit betekent dat trouwe Saabrijders uit alle windstreken naar ons toekomen voor onderhoud."
Eén plus één is drie, volgens Rutger. De praktijk wijst nu al uit, wat we van tevoren bedacht hebben." Aanstaande zaterdag is de opening die wordt verricht door de vaders van Patrick en Rutger. Er zullen verschillende demonstraties in de werkplaats worden gegeven. "We hebben het nieuwste 3D uitlijnapparaat in huis, men kan een gratis autocheck krijgen en kleine zgn. 'winkelwagendeukjes' laten verwijderen," licht Patrick toe. "Tot slot zijn er klanten met hun produkten aanwezig, zoals Peter van Driel van PUUR, en een beautysalon met alleen maar Zweedse produkten en een woninginrichter."
Rutger onderscheidt zich met het zoeken naar uw droomauto. "Dat is een enorme uitdaging. Je kunt wel heel internet afstruinen met alle risico's van dien. Dat kun je beter aan de experts overlaten. Bovendien kunnen wij op sites die voor particulieren niet toegankelijk zijn." De opening is om 10.00 uur. Tot 16.00 uur is iedereen welkom.