donderdag 21 oktober

Herfstinstuif Langlaufen
10:00, Gouda, Langlaufbaan achter het Groenhovenbad. Leren langlaufen in de herfstvakantie. Deelname kost 5 euro. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Inschrijven kan via: www.langlauf.nl.

Computervragenuurtje
14:00, Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. Iedere donderdag kunnen ouderen terecht bij de Rotonde tijdens het computervragenuurtje tussen 14.00 en 16.00 uur. Vijftigplussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone kunnen vragen stellen aan een deskundige vrijwilliger. Voor meer informatie: 0182 - 555 100 (Simon de Vries, docent). Mailen kan ook: Simon@visn.nl.

zondag 24 oktober

Verhalencafé Theater Concordia
15:00, Haastrecht, Theater Concordia. In het Verhalencafé van de Krimpenerwaard kunnen bezoekers alledaagse verhalen delen én naar verhalen luisteren. Voor de pauze brengen vertellers die zich hebben opgegeven voor het open podium hun verhalen. Dit keer zijn dat Mieke Toor met een verhaal op rijm en Hermine van Helden die een oud Joods volksverhaal vertelt. Wie wil, kan zijn/haar verhaal vertellen op het podium. Na de pauze treedt rasvertelster Gerda Hoogendijk op. Samen met Janet van Diest, accordeon, en Jean Marie Dosogne, piano, brengt zij de muzikale vertelvoorstelling Het Wassende Water, vrij naar het boek van Herman de Man. Entree: 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.verhalencompagnie.nl/kaarten-verhalencafé.

Gouds literair café
15:30, Gouda, Theatercafé Goudse Schouwburg. Schrijfster Hanna Bervoets wordt geïnterviewd door Alma Mathijsen. Deze editie van het Literair Café is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Research publiceerde zij zeven romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays. In 2009 debuteerde Bervoets met Of hoe waarom. Twee jaar daarop verscheen Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017). In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre.

donderdag 28 oktober

StoryTrail stadswandeling 
14:00, Gouda, Markt. StoryTrail stadswandeling van theatergezelschap Stadsavonturen. Een van de verhalenvertellers van Stadsavonturen is de gids. Droge feitjes en jaartallen gaat hij niet vertellen. Spannende verhalen des te meer. De StoryTrail stadswandeling Gouda laat deelnemers de magie van verteltheater ervaren, in de buitenlucht. De Goudse grachten, pleinen en stegen vormen het decor waarin deelnemers de historische verhalen van de stad beleven. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gouda. Kortingscode STORYTRAIL4ZA4227

Computervragenuurtje
14:00, Gouda, De Rotonde, Zuidhoef 138. Iedere donderdag kunnen ouderen terecht bij de Rotonde tijdens het computervragenuurtje tussen 14.00 en 16.00 uur. Vijftigplussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone kunnen vragen stellen aan een deskundige vrijwilliger. Voor meer informatie: 0182 - 555 100 (Simon de Vries, docent). Mailen kan ook: Simon@visn.nl..

zondag 31 oktober

Langlaufen
12:00, Gouda, De Skihut, Groenhovenpark. Volwassenen krijgen de kans kennis te maken met langlaufen op de kunststof langlaufbaan in Gouda. Er is een borstelbaan met zo’n 2 km aan loipes en 7 heuvels variërend van 2 tot 5,5 meter hoog. Langlaufvereniging Gouda verzorgt de les. Als de activiteit dat naar meer smaakt, kunnen deelnemers zich daarna opgeven voor een beginnerscursus. Bezoekers kunnen ook kennismaken met onze andere sporten: rolskiën en nordic walking. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de site: www.langlauf.nl/open-dagen-2021. Op 13, 14 en 17 november start weer een serie langlaufcursussen voor beginners.

zondag 20 november

Kinderrechtendag
13:30, Gouda, Nelson Mandela centrum. Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' gevierd. Op deze dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. In Gouda zijn er filmpjes en spelletjes over kinderrechten, een grabbelton, bibberspiraal, cupcakes versieren en allerlei behendigheidsspelletjes. Natuurlijk hoort er bij een feestje ook iets lekkers. Kinderen uit groep 4,5 en 6 zijn welkom. Aanmelden moet via de website van de Brede school (activiteiten): www.bsgouda.nl. Dit kan tot 25 oktober.

zaterdag 18 december

Kerstconcert
20:00, Gouda, Sint Janskerk. Chr. Gem. Koor Hosannain olv dirigent André Vis verzorgt haar jaarlijkse kerstconcert. Er is een mooi programma samengesteld o.a. van John Rutter, John Stainer, Gounod. Ook de traditionele kerstliederen zullen niet ontbreken. Medewerkenden: Saejeong Kim, sopraan; Koor Deo Sacrum Loosduinen; Rozenburgs Mannenkoor olv Martin van Broekhoven; Jelena Popovic, vleugel; Gerben Mourik, orgel. Kaarten in de voorverkoop zijn te bestellen via hosannagouda@gmail.com. Voor meer informatie:www.hosannagouda.nl.