Zwaar weekend voor Goudse rugbyers

gouda • Afgelopen weekend was het niet zo best, op het veld, voor RFC Gouda.

De Eerste XV mochten naar Den Bosch waar de 2e selectie van The Dukes net iets beter met de elementen wist om te gaan dan RFC Gouda. Weer een echte wedstrijd, een paar ongelukkige momenten later was het 34-13, dus weer goed meegedaan maar de hunkering naar een eerste overwininng is er niet minder om geworden. Frustrerend om keer na keer lang mee te kunnen met de grotere teams, maar met lege handen te blijven, tot nu toe.
Na de herfstvakantie (komende twee weekenden) moet het dan maar gebeuren en dan na de herindeling (na Kerst) zijn we van de bovenste 6 verlost... helpt ook..
De Batavieren speelden in Gouda en tegenstander DIOK Amigos had er zin in en speelt normaliter een soortgelijk spelletje, dus een prachtig affiche. Daar bleef het dan wel bij.
De Batavieren kwamen nog 7-0 voor maar toen brak een "iets mindere fase aan" van - rond even af - een minuut of 79. Dat was meteen de uitslag: Kansloos verloren. Ook de Batavieren zijn nu twee weekenden vrij.
De competitie-spelende jeugd had het ook zwaar: Colts & Cubs verloren en Junioren speelden gelijk. Kortom 4 van de 5 teams verloren en eentje speelde gelijk.
Kan eigenlijk alleen maar beter, maar aan de andere kant: wekelijks vijf teams de wei in sturen voor een 'cluppie' als RFC Gouda, Volgend weekend (zaterdag 23 oktober) speelt Gouda's Glorie (Social Rugby, 35+) eindelijk weer eens. Tegenstanders komen uit Hoek van Holland, Delft en Rotterdam.

Hoogtepunt is altijd de derde helft - want daar gaat het om bij Social Rugby. Een tempo (of 2-3) lager maar met hetzelfde enthousiasme!