Afbeelding
Foto:

Jazz Connection in Theaterbakkerheij

gouda • De zeskoppige format en jumping jive band Jazz Connection is op zondag 28 november in Theaterbakkerheij in Gouda. 

Jazz Connection is een grote navolger van de Jump Jive, Jump Blues en early Rhythm ‘n Blues, die zo’n vijftig jaar geleden in de Verenigde Staten enorm populair werd. Met songs van Louis Prima, Wyonie Harris, King Curtis en Teddy Brannon brengen ze een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelige periode in de jazz. Liefhebbers van Jazz en blues kunnen een middag genieten van deze muziek.

Show

Opgericht in jazzstad Breda swingt, stampt en spettert Jazz Connection sinds dertig jaar (1990) met een geoliede Jazz & Jive show door Europa. Veel jazzfestivals en clubs in Nederland hebben inmiddels een bijzonder goede herinnering aan de band. Ze toerde in Europa onder andere in België, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Bulgarije, Servië, Rusland en Polen met uitstapjes naar het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Samen met een flinke dosis humor zorgt het collectief van Jazz Connection voor een opmerkijl eigen geluid: transparant, geraffineerd, catchy & groovy. Of het nu een swingende jive, dampende boogie of meeslepende blues is, je herkent direct de sound van dit unieke sextet.

Aanvang: 15:00 uur. Entree: 8,50 euro.