Martijn Vroom bereidt Psalmen marathon voor
Martijn Vroom bereidt Psalmen marathon voor Foto: Marianka Peters

Psalmen marathon in Ontmoetingskerk

gouda •  Blij om weer te mogen zingen. Dat was de gedachte van Martijn Vroom, toen hij de ludieke actie Psalmen marathon bedacht. De bedoeling is dat alle 150 Psalmen achter elkaar worden gezongen. Dit betekent 14,5 uur non stop zingen,

Het bedenken van originele muzikale acties is Martijn niet vreemd. Zo stond de echtgenoot van de voorganger Leonie Bos van de Ontmoetingskerk aan de Dunantsingel achter de Top2000 in de kerk en de muziekspecials Johnny Cash en De Dijk.
Op zaterdag 30 oktober gaat de Psalmen marathon van start, De dag begint om 7.30 uur met een ontbijt, waarna de eerste zangers om klokslag 8.00 uur beginnen met Psalm 1, (De Bergrede). "Tijdens Corona mochten we niet zingen en dat hebben we allemaal gemist. vandaar dat we groots gaan uitpakken," vertelt Martijn enthousiast. "Zover bekend is dit één keer eerder gedaan, maar dan in drie dagen. Wij zingen 14,5 uur aan één stuk door." De aanmeldingen stromen inmiddels binnen, maar er is nog wel behoefte aan muzikanten en zangers. "Twee leden van het koor Menorah hebben hun medewerking toegezegd en we hebben een pianist, organist en fluitist. Maar we hebben er veel meer mensen nodig, die een uurtje mee willen zingen."
Martijn belooft zelf ook mee te zingen. "Op de site zie je de tijdlijn met Psalmen en wanneer ze aan de beurt zijn. Ik zal zelf het blok Trouwpsalmen meezingen. Die hebben veel betekenis voor mij." Vanwaar de keuze voor Psalmen? "Je moet ergens beginnen. We beginnen met Psalmen, als het een succes wordt komen een volgende keer de Gezangen of het liedboek van Joh. de Heer aan de beurt."
De catering is op orde, liters honingthee kan worden gemaakt, vooral is er behoefte aan zangers. "je hoeft geen geoefende zanger te zijn en ook al ken je niet alle mellodiën, er is live-begeleiding, dus dat wijst zichzelf. De teksten worden op een groot scherm getoond."
Meedoen? Ga naar de site en vul het aanmeldformulier in.

q www.ontmoetingskerkgouda.nl.

Marianka Peters