Het Kontakt verbetert leesbaarheid

regio • Met ingang van deze week is het lettertype van Het Kontakt vergroot. Dit naar aanleiding van een flink aantal opmerkingen van lezers. Uitgever en redactie hebben deze opmerkingen serieus genomen, waarop besloten is een aanpassing te doen om de leesbaarheid van onze kranten te verbeteren.

Redactie Het Kontakt


Werk aan de weg

regio • Van maandag 18 oktober tot medio februari 2022 voert Stedin werkzaamheden uit tussen Gouda en Bodegraven-Reeuwijk. Stedin gaat een elektriciteitskabel (50 kV-verbinding) aanleggen tussen Gouda en Bodegraven-Reeuwijk. Deze ondergrondse verbinding is benodigd vanwege capaciteitsknelpunten in de regio. Het tracé wordt deels in open ontgraving aangelegd, deels door middel van sleufloze methoden, zoals gestuurde boringen. Deze boringen wordt o.m. gebruikt om hinder voor de omgeving te beperken. De directe omgeving wordt bij brief nader geïnformeerd over het soort hinder dat kan optreden (bijv. geluidshinder) en de duur daarvan. De verwachting is dat er geen grote hinder zal optreden.


En de winnaar is ... Gouda

gouda • De twee flitspalen aan de Goudse Poort zijn booming business. Tussen mei en augustus van dit jaar hebben beide flitspalen de meeste boetes uitgeschreven: 11.645 (richting Centrum) en 17.265 (richting A12). Die laatste registreerde daarmee het hoogste aantal boetes van flitspalen in Nederland. De camera werd halverwege juli in werking gesteld, omdat hier relatief veel ongelukken door snelheid gebeurden. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. 

In totaal zijn er in genoemde periode 1.169.922 automobilisten op de bon geslingerd.