Nota ‘Ruimte voor sport' aangenomen

gouda • Meer ruimte voor nieuwe sporten in de stad, minder dertien-in-een-dozijn gymzalen. En de nieuwe wijk Westergouwe als hét voorbeeld van een wijk die is ingericht op dichtbij huis kunnen sporten en bewegen. 

Dat heeft de gemeente Gouda de komende jaren voor ogen als het gaat om plekken waar gesport kan worden. De ambities staan in de nota ‘Ruimte voor sport in Gouda: een goede match!’ die afgelopen week werd aangenomen door de gemeenteraad.

“We hebben in Gouda al een prachtig aanbod aan sportvoorzieningen”, zegt wethouder Sport Michiel Bunnik. “Dan heb ik het over sporthallen, sportparken, een zwembad, gymzalen die door de sportverenigingen en SPORT?GOUDA zo goed mogelijk onderhouden worden. Daarnaast is er ook veel commercieel aanbod. Ik ben trots op dat brede aanbod, want dat zorgt er voor dat veel Gouwenaars dicht bij huis kunnen sporten.”

Tegelijkertijd ziet de gemeente dat de sportwereld in ontwikkeling is en steeds nieuwe sporten ontstaan. Wethouder Bunnik: "Het is belangrijk dat we blijven aansluiten bij ontwikkelingen en de wensen van onze inwoners. Dat betekent bijvoorbeeld dat nieuwe gymzalen niet meer automatisch op een traditionele manier ingericht worden en sportparken nog meer een ontmoetingsplek worden in de wijk.” Hij geeft ook aan dat er nagedacht wordt over ruimte voor nieuwe (urban) sporten, zoals skateboarden, freerunning en suppen. "Wat mij betreft doen we dat op creatieve manieren, samen met verenigingen en ondernemers, met gebruik van gegevens en kennis uit de stad en het land.” De nota kijkt 10 jaar vooruit en geeft een beeld van wat er speelt op het gebied van sportaccommodaties en openbare ruimte voor sport.