donderdag 7 oktober

Computervragenuurtje
14.00-16.00, Gouda, Zuidhoef 138
Iedere donderdag kunnen ouderen weer terecht bij de Rotonde tijdens het computervragenuurtje tussen 14.00 en 16.00 uur. Vijftigplussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone leggen hun problemen of vragen voor aan een deskundige vrijwilliger. “De Rotonde”, Zuidhoef 138. Telefoon: 0182 - 555 100 en/of aan Simon de Vries, (docent),Email, Simon@visn.nl..

Javier Guzman in Concordia
20:15, Haastrecht, Theater Concordia, Concordiaplein 1
Cabaretier Javier Guzman staat met de try out van zijn Oudejaarsconference 2021 op donderdagavond in Concordia. Ook in 2021 kan Javier niet achterblijven met een oudejaarsconference. Zo’n memorabel jaar moet zeker besproken worden! Hij is scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier beschrijft een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen! Javier Guzman (1977) is cabaretier, stand-up comedian en acteur. Hij is geboren op Gran Canaria en is op jonge leeftijd met zijn moeder en broertje Emilio naar Nederland geëmigreerd. In 1998 studeerde hij aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. In het derde jaar van deze opleiding (2002) won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. In 2003 studeerde hij af en zette hij zijn carrière voort op de planken, televisie en het witte doek. Hij is ondertussen niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse theaterscene. Inmiddels heeft hij maar liefst zes sinterklaasconferences, drie oudejaarsconferences en negen avondvullende theaterprogramma’s op zijn naam staan. Kaarten kosten 19,50 euro per stuk.

vrijdag 8 oktober

Pubquiz in Concordia
21:00, Haastrecht, Theater Concordia, Concordiaplein 1
Vrijdag 8 oktober om 21.00 uur is er weer een Pubquiz in Theater Concordia in Haastrecht. Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 20 teams van max 5 deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen! De Pubquiz begint vrijdag 8 oktober om 21.00 uur. Kaarten kosten 25 euro per team en zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl

zaterdag 9 oktober

Lezing en orgelbespeling door Christiaan Ingelse
19.00, Gouda, Nieuwe Gouwe OZ 2b.
Op zaterdag 9 oktober 2021 (aanvang 20.15 uur) bespeelt Christiaan Ingelse (oud-stadsorganist van Gouda) het Van Vulpen orgel van de Gereformeerde Gemeente in Gouda. De avond zal in het teken staan van “Die Kunst der Fuge” van Johann Sebastian Bach. De door Bach niet voltooide Quadrupelfuga heeft Christiaan naar eigen inzicht voltooid. Dit werk wordt ook uitgevoerd. Daarnaast speelt Christiaan een aantal eigen composities.Voorafgaand aan de orgelbespeling zal Christiaan een lezing geven over het buitengewoon imponerende werk van J.S. Bach “Die Kunst der Fuge”. Een werk van raadselachtige schoonheid en ongeëvenaarde compositorische vaardigheid. In de toelichting, die begint om 19.00 uur, zal Christiaan een tip van de sluier oplichten. De toegang tot lezing en concert is gratis. Bij de uitgang is er een collecte.

dinsdag 12 oktober

Parkinsoncafé Reeuwijk
19.30, Reeuwijk, De Spil, Poelruit 12
Dinsdagavond 12 oktober 2021 bent u vanaf 19.00 uur hartelijk welkom in Parkinsoncafé Reeuwijk. Het programma start om 19.30 uur. Het thema van deze avond is: “Hoe bereid je een afspraak voor bij de neuroloog” ,Dr A.F. Lipka, neuroloog en Christa Plasschaert, verpleegkundig specialist, beiden in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda zullen het onderwerp inleiden. Na de pauze is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en om vragen stellen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. We houden ons aan de RIVM-regels. Daarom is vooraf aanmelden verplicht. Geef uw naam, adres en telefoonnummer door met het aantal personen via e-mail: info@parkinsoncafereeuwijk.nl. Het Parkinsoncafé wordt gehouden in Dienstencentrum De Spil, Poelruit 12 in Reeuwijk.

woensdag 13 oktober

Bijeenkomst Boek en Troost
19.30, Gouda, Buurtpunt Zoutman, Zoutmanplein 6a
De Stichting Boek en Troost organiseert vanaf 13 oktober a.s. van 19.30 -21.30 uur een besloten gespreksgroep in Buurtpunt Zoutman, Zoutmanplein 6a, te Gouda. Voor meer informatie en aanmelding: Telefoonnummer: 06-579 25 970 www.boek-en-troost.nl.

zaterdag 6 november

Concert ‘Hollandse Meesters'
20:00, Gouda, Sint-Janskerk, Achter de Kerk 2
Voor de Nederlandse klassieke muziek is 2021 een bijzonder jaar: de componisten Alphons Diepenbrock (* 1862 - † 1921), Jan Pieterszoon Sweelinck (*1562- † 1621) en Josquin Des Prez (*1440 - † 1521) overleden respectievelijk 100, 400 en 500 jaar geleden. Dat vraagt om een bijzonder concert: op 6 november aanstaande. In een gevarieerd programma voert kamerkoor Cantare o.l.v. Leo Rijkaart verschillende werken van deze Hollandse Meesters uit. Tussen de muziekstukken zal musicoloog Désirée Staverman het een en ander vertellen over de achtergrond van de muziek en de relatie tussen deze drie componisten. Zij is gepromoveerd op de toneelmuziek van Diepenbrock en zal onder andere ingaan op de vraag hoe Diepenbrock en zijn tijdgenoten aankeken tegen de muziek van Josquin en Sweelinck. Bovendien zal mezzosopraan Karolina Hartman enkele liederen van Diepenbrock ten gehore brengen. Zij wordt daarbij begeleid door organist/pianist Arjen Leistra, die daarnaast ook nog enkele solowerken voor orgel van Sweelinck zal uitvoeren. Kortom, een veelzijdig en interessant programma. Kaarten voor dit bijzondere concert kosten 15,00 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de deur op de avond van het concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Cantare (www.cantare.nl).