Fred Hegie (l) reikt de eerste brochure uit aan wethouder Rogier Tetteroo.
Fred Hegie (l) reikt de eerste brochure uit aan wethouder Rogier Tetteroo. Foto: Marianka Peters

Verkoop Groenstaet van start

gouda • Elkaar ontmoeten op het Lenny Kuhrplein, wandelen in het Liesbeth Listpark of een drankje drinken in de Liselore Gerritsenlounge. Welkom in de wereld van Groenstaet. Het verkoop- en verhuurkantoor aan de Korte Vest is afgelopen week geopend.

Op de hoek Sportlaan/Bernadottelaan start binnenkort de bouw van wat wel het groenste wooncomplex van Gouda genoemd kan worden. Het duurzame complex bestaat uit 59 levensloopbestendige luxe 50+ koop- en huurappartementen, alsmede 24 zorgwoningen met extra zorgmogelijkheden.


Liesbeth Listpark

Ruim zes jaar geleden ontstond het eerste Groenstaet idee op de plek van de voormalige Lagere Land- en Tuinbouwschool op de hoek van Sportlaan/Bernadottelaan. In november 2015 werd het eerste Groenstaet 50+ appartementen complex ontworpen, gelanceerd, en na vele aanpassingen is uiteindelijk het definitieve Groenstaet ontstaan. Het complex is uniek in zijn soort. Want naast de woningen is er ook een daktuin op de derde verdieping, het Liesbeth Listpark. Op de begane grond wordt een aantal gemeenschappelijker ruimtes zo gesitueerd, dat er een binnenplein ontstaat, inmiddels gedoopt tot Lenny Kuhrplein. imclusief een iconische Lenny Kuhrboom, met gezelliige zitjes. Op de hoek van De Sportlaan en Anne Frankplantsoen komt een grote ontspanningsruimte met een Grand Café met terras aan het water. "Door het Grand Café mét podium, waar ook optredens plaats kunnen vinden, krijgt Groenstaet ook een wijkfunctie," licht makelaar Menno Hegie toe. 

Alle 24 zorgwoningen op de begane grond vallen in de categorie Groenstaet deLux, zijn ruim van opzet en van alle gemakken voorzien. Het idee is ontstaan vanuit het feit dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, met zorg bij de hand. "Er is gemeenschappelijke ruimte voor dagbesteding, een maaltijdenservice en zelfs een wasserette," vervolgt Hegie. "Alle woningen zijn voorzien van een persoonlijk alarmeringsysteem."

Groenstaet doet zijn naam eer aan door het meest  duurzame en energiezuinige wooncomplex te worden, met vooral veel groen. 


Bij Groenstaet houdt de ontwikkelaar alles in eigen hand. Wat hem betreft blijft het niet bij één Groenstaet. "Op naar Groenstaet 2.0 op een nader te bepalen locatie," zei Hegie afgelopen week toen het verkoop- en verhuurkantoor De Groenstaet aan de Korte Vest 17 werd geopend.

Daarbij kreeg wethouder Rogier Tetteroo, vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling, de eerste brochure uitgereikt. Op afspraak is iedereen hier welkom voor meer informatie  in De Groenstaet aan de Korte Vest 17. De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2023. www.groenstaet.nl.


Marianka Peters