De Klasseplusgroep wordt ondergebracht in basisschool Vindingrijk.
De Klasseplusgroep wordt ondergebracht in basisschool Vindingrijk. Foto: privefoto

Veel animo voor plus-groep Stichting Klasse

gouda • Deze week starten 36 kinderen van elf basisscholen in de Klasseplusgroep. De Klasseplusgroep is een bovenschoolse plusgroep voor leerlingen van alle openbare basisscholen van Stichting Klasse in Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen en Woerden.

Klasse is enkele jaren geleden gestart met een plusgroep, omdat voor sommige leerlingen het aanvullende aanbod op school niet voldoende is om aan de onderwijsbehoefte van deze leerlingen te voldoen. Zij hebben, naast het extra aanbod op school, meer nodig. 

Voor deze leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 is de Klasseplusgroep ontwikkeld. Het voornaamste doel van de Klasseplusgroep is het ontmoeten van en werken met ontwikkelingsgelijken. 


Succes

Door het succes van de afgelopen jaren, waren er dit schooljaar zoveel aanmeldingen dat besloten is om in drie groepen te gaan werken. 

Elke groep komt eens in de twee weken een ochtend bij elkaar op basisschool Vindingrijk aan de Heemraadslag in Gouda. De Klasseplusgroep wordt verzorgd door Annemieke Nagel. Annemieke Nagel is een leerkracht van Stichting Klasse met ruime ervaring met plusonderwijs en opgeleid tot specialist hoogbegaafdheid. Samen met de kinderen gaat zij de komende weken aan de slag met het project Museum.
De kinderen gaan ontdekken hoe zij een museum kunnen oprichten en wat daar allemaal bij komt kijken. Hierbij zullen zij gaandeweg hun eigen talenten en valkuilen ontdekken. Het project wordt afgesloten met een door de kinderen zelf georganiseerde expositie.


Stichting Klasse maakt inspirerend openbaar basisonderwijs mogelijk. Dit doen zij met een open blik naar elkaar en de wereld. Stichting Klasse heeft zeventien locaties, waar zo'n 400 medewerkers onderwijs verzorgen aan ongeveer 3.000 leerlingen. Onze scholen hebben ieder een eigen gezicht. Zij onderscheiden zich in onderwijsconcept (Jenaplan, Dalton), in profiel (verhalen, podiumkunsten) en in aanbod (meer- en hoogbegaafdenonderwijs, onderwijs voor anderstaligen).