Michiel Bunnik en zijn collega openen Sportcampus Gouda
Michiel Bunnik en zijn collega openen Sportcampus Gouda Foto: Jan van den Berg

Sportcampus Gouda van start

gouda • Het ene kind voetbalt graag, een ander kind vindt volleybal helemaal het einde en het derde kind heeft niets met sport of weet geen keuze te maken en doet dus niet aan sport. Juist voor deze kinderen is  de Sportcampus Gouda ontwikkeld. 

Het initiatief van de Brede School Gouda en Sport.gouda heeft als doel om alle kinderen aan het sporten te krijgen. Op een laagdrempelige manier, op een vaste locatie en met een vaste begeleiding leren ze diverse sporten kennen. Sportcampus Gouda is een activiteit waarbij kinderen van groep 3 t/m 8 kennismaken met diverse sporten. Sportcampus Gouda  is gehuisvest in sporthal de Zebra in Goverwelle. In een cyclus van 7 tot 10 weken ontdekken zij elke week een andere sport die in Gouda aangeboden wordt. Wekelijks maken zij kennis met een andere sportvereniging uit Gouda, die de kinderen die middag onderdompelt in haar sport. 

Sportcampus Gouda draait sinds de herfstvakantie van 2020 warm. Na een eerste proefserie wordt het tijd om deze nieuwe activiteit en het splinternieuwe logo te presenteren aan de rest van Gouda. Op dinsdag 21 september was de feestelijke kick-off waarbij ook Michiel Bunnik; wethouder sport, en Kyan van Wetten; kinderwethouder sport, aanwezig waren.

Sport.gouda verzorgt de lessen en is daarmee het bekende gezicht voor de kinderen. Elke week worden zij daarbij ondersteund door een andere gastvereniging. Met Sportcampus Gouda kunnen kinderen ontdekken welke bekende en minder bekende sporten er in Gouda allemaal zijn. En dat die verenigingen hartstikke leuk zijn om je aan te verbinden. Inschrijven kan via www.bsgouda.nl.