• Theo Ham en Borius van der Meulen zijn blij met het JHT.
• Theo Ham en Borius van der Meulen zijn blij met het JHT. Foto: Marianka Peters

Opening nieuw Jeugdtheaterhuis

gouda • Het Jeugdtheaterhuis (JTH) is vernieuwd. Op 1, 2 en 3 oktober viert het JTH de feestelijke opening, tegelijk met haar 30-jarig bestaan. Dubbel feest dus! Het JTH biedt alle Goudse kinderen en jongeren van 7 tot 21 jaar een toegangskaartje aan voor zaterdag 2 of zondag 3 oktober.
Een compleet vernieuwd Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij. Waar het JTH ooit is begonnen, is nu een plek gebouwd waar kinderen en jongeren (bijna) iedere dag bezig kunnen zijn met theater, muziek, literatuur, filosofie… bezig kunnen zijn met kunst. Diverse ruimtes zijn omgebouwd tot creatieve plekken, zoals een inspiratielokaal met lees- en schrijfhoekjes en een boekenkast om in te verdwalen, maar ook een theatertje, bioscoopje en een filmstudio op zolder. Iedereen van 7 tot 21 jaar kan er naar hartenlust aan de slag, voor zichzelf of voor het hooggeëerd publiek. En op het moment dat het hén uitkomt. Naast dit nieuwe, doorlopende aanbod zijn er ook reeksen musical- en theaterlessen. Iedereen kan dus helemaal zijn of haar eigen programma samenstellen. De opening is vrijdagavond 1 oktober, alleen voor genodigden. Alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om tijdens het openingsweekend het nieuwe JTH te komen ‘uitproberen'!

Kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn welkom op zaterdag 2 oktober. Jongeren van 12 t/m 20 jaar zijn welkom op zondag 3 oktober. Beide dagen hebben een tof activiteitenprogramma van 13.00-17.30 uur, vol toneel, musical, filosofie, dans en nog veel meer. Gratis kaartje reserveren; code JTHFEEST via www.jeugdtheaterhuisgouda.nl.