Wethouder Thierry van Vugt was bij de start aanwezig.
Wethouder Thierry van Vugt was bij de start aanwezig. Foto :Privéfoto

Hoornbeeck start nieuwe lesgroep

gouda • Afgelopen week is bij het Hoornbeeck College de eerste lesgroep  Associate degree Ondernemen van start gegaan.Deze tweejarige hbo-opleiding is voor studenten van het Hoornbeeck die (willen) ondernemen of binnen een bedrijf willen doorgroeien naar de functie van filiaalleider. De opleiding start in deeltijd, zodat studenten dit goed kunnen combineren met hun baan of onderneming en werken en leren samen op gaan.

Met het aanbieden van de Ad Ondernemen in Gouda gaan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en het Hoornbeeck College intensiever samenwerken.
De nieuwe lesgroep Ad Ondernemen volgt het eerste jaar voor een groot deel colleges op de locatie van het Hoornbeeck College in Gouda.

Het tweede jaar volgen zij voornamelijk colleges in Ede.

Pieter Bregman, opleidingsmanager Economie Hoornbeeck College: “Naast de begeleiding van docenten wordt iedere student ook begeleid door een ervaren ondernemer. De CHE en het Hoornbeeck College hebben een gemeenschappelijk belang op het terrein van identiteitsgebonden middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Het gaat hier vooral om de doorstroom van studenten. Met deze opleiding wordt ook aangesloten op de ontwikkeling van de Campus Gouda."

De eerste lesgroep in Gouda gaat nog deze maand. De verwachting is dat de interesse in de Ad Ondernemen de komende jaren zal groeien, omdat steeds meer jongeren de droom van een eigen onderneming willen realiseren.
Arjan van Vugt, directeur zakelijke opleidingen CHE: "We zien dat de Ad Ondernemen in een behoefte voorziet. Sinds de start van deze opleiding op de CHE drie jaar geleden, neemt de instroom toe. Voor mbo-ers is dit een interessante mogelijkheid om te ondernemen en tegelijk toch ook nog te studeren. Daarnaast proeven ze aan het studeren op een hogeschool en dat kan ertoe leiden dat ze na de Ad nog verder gaan en bijvoorbeeld instromen in de deeltijdbachelor Bedrijfskunde. We werken heel prettig samen met Hoornbeeck om deze specifieke doelgroep een goede overstap te laten maken van mbo naar Ad. We vullen elkaar goed aan en kunnen van elkaar leren.” Meer informatie: https://www.hoornbeeck.nl/locatie/gouda/.