De nieuwe generatie Ju  Jitsu staat aan de vooravond van hun Europese avontuur,
De nieuwe generatie Ju Jitsu staat aan de vooravond van hun Europese avontuur, Foto: Marianka Peters

'We rekenen op veel medailles'

gouda • Komend weekend wordt het EK Ju Jitsu -18 jaar en -21 jaar gehouden om Duitsland. De ´volgende generatie'van Den Edel Gouda NL staat op het punt om deel te gaan nemen aan dit EK en zoveel mogelijk eremetaal mee naar huis te nemen.

Het totale team dat de Judo Bond Nederland uitzendt, onder leiding van hoofdcoach Allard Schulenklopper, telt 17 sporters.


Hooggespannen verwachtingen

Zeven van deze sporters komen uit voor Den Edel Gouda NL, waarmee Den Edel Gouda NL zich, ook in deze leeftijdsklassen, hofleverancier mag noemen. Daarnaast grossiert Schulenklopper in medailles, dus ligt de lat hoog en zijn de verwachtingen hooggespannen.

Op de club werken ze dagelijks hun trainingsprogramma af en op de mat wordt samen getraind met de volwassen ploeg, die tijdens hun EK afgelopen juli met twee maal goud, één keer zilver en één keer brons terug uit het Duitse Maintal kwamen. "Er wordt uiteraard naar deze routiniers opgekeken, maar door met ze samen te trainen worden ze zelf ook snel steeds beter," aldus Schulenklopper.


Debuut

Voor Luna de Vos en Ruby Vogelzang, (zusje van Boy Vogelzang), beiden uitkomend in de klasse -48 kg (-18 jaar) is het hun eerste grote internationale wedstrijd. "We willen allebei graag winnen natuurlijk, maar omdat we in dezelfde klasse uitkomen moet één van ons genoegen nemen met zilver," zeggen de meiden.
Ruben Raghunath-81kg (-18 jaar) maakt ook zijn debuut op het internationale strijdtoneel. Terwijl de hele familie Raghunath zich uiterst verdienstelijk maakt in de tafeltennissport, wil Ruben graag naam maken binnen de Ju Jitsu sport. Ook voor Nick van Hattum, uitkomend in de klase -55 kg (-18 jaar) en Brian Koot, -73 kg (-18 jaar) is het hun eerste internationale toernooi.

Alleen Liam Rietbroek, uitkomend in de klasse -69 kg heren -21 jaar en Max Schulenklopper in de klasse -94 kg heren -21 jaar maken hun rentree op het Europese niveau. "Vorig jaar ging het EK vanwege corona niet door. Nu rekenen we op veel medailles."

Agelopen zaterdag stonden twee judoka's van Den Edel Gouda NL op de mat tijdens het NK judo tot 18 jaar in Den Haag. Nick van Hattem, uitkomend in de klasse -55 kg kreeg in de eerste ronde een bye.Vervolgens werd in de achtste finale op ippon (vol punt) verloren van de nummer 2 van Noordholland Zef Jansen. In de eerste herkansingsronde won Nick overtuigend op ippon van Rory Strijbos (nr 2 van ZN) en ook de volgende ronde werd winnend afgesloten (ippon) tegen Roel Brands uit Limburg. In de ronde daarna werd helaas op ippon verloren van Van Bronsvoort uit Oost Nederland, waardoor de Goudse judoka genoegen moest nemen met een verdienstelijke 9e plaats.