Jubileum Goudse Roei en Zeil

gouda • Roei- en zeilvereniging Gouda bestaat dit jaar 110 jaar! Met haar 110 jaar is de Roei- en Zeilvereniging Gouda springlevend. Er wordt volop geroeid en gezeild op de Reeuwijkse plassen.
Een vereniging die bestaat uit roeiers én zeilers, ouderen én jongeren en die ook bij de tijd blijft door nieuwe activiteiten te ontplooien. Zo is suppen (Stand Up Paddling) recent als nieuwe activiteit omarmd. Uniek is dat leden geen eigen boten hoeven te hebben, maar gebruik kunnen maken van de boten van de vereniging. Dus naast de verschillende soorten zeil- en roeiboten die de vereniging al had, zijn er recent Sup-planken aangeschaft, waar leden gebruik van kunnen maken. Volgende week leest u er alles over in deze krant.


Elfstedentocht op skeelers

gouda • Op 27 september organiseert schaats- en skeelerclub SC Gouda de skeelerelfstedentocht en iedereen mag meedoen. Je hoeft dus geen lid te zijn van SC Gouda om mee te doen. De skeelertocht wordt gehouden op de wielerbaan van Excelsior in het Goudse hout. (Kalejonkerpad 3) Het wordt niet zomaar een skeelertocht, maar het bijzondere eraan is dat je onderweg verschillende obstakels kunt tegenkomen. "We gaan 60 minuten lang skeeleren in onze leukste outfit. We doen ons best om zo veel mogelijk rondjes te skeeleren. De baan wordt verlicht met honderden kaarsjes en aan het einde staat er een leuke verassing te wachten,"laat de organisatie weten. Er zijn twee tijdsloten waarin je mee kan skeeleren, van 18:30-19:30 uur en van 19:30-20:30 uur. Deelname is gratis. Opgeven via:
https://scgouda-site.e-captain.nl/elfstedentocht2021. Het is verplicht om knie-, elleboog-, polsbeschermers en een helm te dragen.