Jan Ligthartproject zinvol

gouda • De provincie Zuid Holland heeft eenmalig geld beschikbaar gesteld om langer thuiswonen voor senioren te stimuleren. 

Iedere gemeente mag één project aanmelden voor deze subsidieregeling. Belangrijke voorwaarde voor indiening is de aanwezigheid van een (bij voorkeur inpandige) ontmoetingsruimte.
Daarnaast moeten alle nieuw te bouwen woningen levensloopbestendig zijn en toegankelijk met rollator. Tot slot moet het gaan om betaalbare woningen, dus sociale huur, middeldure huur of goedkope koopwoningen. Het project Jan Ligthart met 32 wooneenheden van Mozaïek Wonen voldoet aan de gestelde criteria.
Het college van BenW heeft besloten een subsidieaanvraag voor het project Jan Ligthart in het kader van de regeling Woonvormen Senioren Zuid-Holland in te dienen. In totaal stelt de Provincie Zuid Holland €1.500.000 beschikbaar. De minimale subsidie per aanvraag is €25.000 en de maximale subsidie per aanvraag bedraagt €250.000. De voormalige Jan Ligthartschool aan de Snoystraat deed jaren dienst als basischool. De laatste jaren was in het pand wijkcentrum Korte Akkeren ondergebracht. Het gebouw is inmiddels gesloopt.