donderdag 23 september

Computervragenuurtje
Iedere donderdag kunnen ouderen weer terecht bij de Rotonde tijdens het computervragenuurtje tussen 14.00 em 16.00 uur. 50 plussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone leggen hun problemen of vragen voor aan een deskundige vrijwilliger. “De Rotonde”, Zuidhoef 138. Telefoon: 0182 - 555 100 en/of aan Simon de Vries, (docent),Email, Simon@visn.nl.

vrijdag 24 september

Expositie GouwePalet - Dichter op het doek
GouwePalet exposeert 'Dichter op het Doek'. Ruim 30 schilderijen ge?nspireerd door poëzie. Agnietenkapel: wo,vr,za 10-17 uur, do 10-20 uur.

zaterdag 25 september

Expositie GouwePalet - Dichter op het doek
GouwePalet exposeert 'Dichter op het Doek'. Ruim 30 schilderijen ge?nspireerd door poëzie. Agnietenkapel: wo,vr,za 10-17 uur, do 10-20 uur.

Mniiworkshops fermenteren
25 september, Gouda, Betty BlueFermenteren is helemaal hip & happening, maar zeker niet nieuw. Integendeel: ze deden het in de middeleeuwen al. In aanloop naar het middeleeuwse festival Zotte Zaterdag organiseert chefkok Jolanda van Dongen van Kookatelier Betty Blue op zaterdag 25 september miniworkshops fermenteren.Langer houdbaarFermenteren was een methode om eten langer te bewaren. Er waren immers nog geen koelkasten. Wat is fermenteren precies? En waarom is het zo gezond? Jolanda van Dongen vertelt er tijdens haar miniworkshops alles over. Ieder uur start er een nieuwe workshop: 11.00 uur kimchi (vol), 12.00 uur citroen, 13.00 uur zuurkool,14.00 uur crème fraîche/roomboter en 15.00 uur tabasco. Eén miniworkshop kost € 15,00 (inclusief recept en weckpotje met inhoud). Aanmelden kan via jolanda@bette-blue.nl.

Miniworkshops fermenteren
25 september, Gouda. Betty BlueFermenteren is helemaal hip & happening, maar zeker niet nieuw. Integendeel: ze deden het in de middeleeuwen al. In aanloop naar het middeleeuwse festival Zotte Zaterdag organiseert chefkok Jolanda van Dongen van Kookatelier Betty Blue op zaterdag 25 september miniworkshops fermenteren.Langer houdbaarFermenteren was een methode om eten langer te bewaren. Er waren immers nog geen koelkasten. Wat is fermenteren precies? En waarom is het zo gezond? Jolanda van Dongen vertelt er tijdens haar miniworkshops alles over.
Ieder uur start er een nieuwe workshop: 11.00 uur kimchi (vol), 12.00 uur citroen, 13.00 uur zuurkool,14.00 uur crème fraîche/roomboter en 15.00 uur tabasco.
Eén miniworkshop kost € 15,00 (inclusief recept en weckpotje met inhoud). Aanmelden kan via jolanda@bette-blue.nl.

Burendag bij Jan van Hoof
12.00-14.00, Gouda, GoudasfaltScouting Jan van Hoof-groep Gouda viert Burendag mee met een heus Pannenkoekenfestijn. Op 25 september zet scouting Jan van Hoof, sinds 2017 gevestigd op het terrein van GoudAsfalt, haar deuren wijd open om burendag te vieren. Op deze dag kan iedereen tussen 12.00 en 14.00 uur onbeperkt pannenkoeken komen eten, zijn er tal van activiteiten waaronder een groot springkussen en kunnen kinderen geschminkt worden.

Bier en theater op Zotte Zaterdag
13.30, Gouda, Markt
Gouda heeft een roemrijk verleden als bierstad. Zaterdag 25 september komt die biergeschiedenis tot leven in een theaterwandeltocht door het centrum van Gouda. Ontdek hoe Gouda de grootste exporteur van bier werd en hoe ze die titel weer verloor! De route start bij het stadhuis op de Markt, waar wethouder Thierry van Vugt de middag opent. Op hun ontdekkingstocht ontmoeten de wandelaars schippers en zakkendragers, brouwers en zuipschuiten … Het theaterspektakel wordt kort onderbroken voor een demonstratie bierbrouwen in het IJsselhuis door Stadsbrouwerij De Goudsche Leeuw. De tocht eindigt bij Biercafé De Goudse Eend, waar Remco van Gastel zijn boek ‘Stad van bier’ signeert.TicketsDe wandeling duurt ongeveer een uur. De eerste groep (max. 15 personen) start om 13.30 uur, daarna vertrekt er tot 15.45 uur ieder kwartier een groep. Tickets kosten € 2,- euro en kunnen online worden besteld: www.garenspinnerij.nl/agenda. De wandeltocht wordt georganiseerd door het team van Zotte Zaterdag; Peter Meijer van Kleintheater Zwaan is de regisseur.

20.00, Gouda, Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24B
Feestavond. Het is een lange weg geweest… en we zijn er nog niet… maar wat zijn we blij dat we afscheid nemen van de 1,5 meter! Daarom vieren we op zaterdag 25 september feest! Compleet met DJ, spetterende lichtshow en al jouw beste vrienden op de dansvloer! Het bier staat koud…l  Entree gratis. Wel tickets bestellen. Zaal open 19,30 uur.

zondag 26 september

Country Café Concordia
15.00, Haastrecht, Concordia, Concordiaplein
Change of Key met als gast de Voice Senior Winnaar van 2019, Ruud Hermans. Dobronist/gitarist Patrick van Gerven komt mee om hem instrumentaal ondersteunen. De toegang is € 15,- pp : info@marykee.com – 0654918147.

donderdag 30 september

Computervragenuurtje
Iedere donderdag kunnen ouderen weer terecht bij de Rotonde tijdens het computervragenuurtje tussen 14.00 em 16.00 uur. 50 plussers die vastlopen op hun computer, laptop of problemen ervaren met hun tablet of smartphone leggen hun problemen of vragen voor aan een deskundige vrijwilliger. “De Rotonde”, Zuidhoef 138. Telefoon: 0182 - 555 100 en/of aan Simon de Vries, (docent),Email, Simon@visnl.

Organiseert u een interessante lezing, een prachtig concert of een ander leuk  evenement, waarbij publiek welkom is. Schroom dan niet en geef dit door aan de redactie en wij plaatsen uw bericht graag op deze Uitagenda.