Carel Kraaijenhof trad al eerder op in het Houtmansplantsoen in Gouda.
Carel Kraaijenhof trad al eerder op in het Houtmansplantsoen in Gouda. Foto: Marianka Peters

Carel Kraayenhof Quartet in Concordia

haastrecht • Op vrijdag 1 oktober om 20.15 uur treedt het Carel Kraayenhof Quartet op in Theater Concordia Haastrecht met de voorstelling “100 jaar Piazolla”, (een ode aan de maestro)

Met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ eren bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Juan Pablo Dobal hun muzikale idool en vader van de tango nuevo: Astor Piazzolla. Hun instrumentale juweeltjes wisselen Carel en zijn muzikale compañeros af met kleurrijke persoonlijke verhalen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: "Speel eens wat voor me, jongen”, was de liefde wederzijds. Kraayenhofs band met Piazzolla dateert van 1987, toen hij drie maanden voor de maestro werkte in zijn Tango Apasionado in New York. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado. Het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk heeft veel mensen geroerd door de melancholische en krachige muziek van Piazzolla. Carel Kraayenhof is op vrijdag 1 oktober om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten à € 19,50 zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.