De Goudse 200 meter IJsbaan komt weer terug rondom het stadhuis.
De Goudse 200 meter IJsbaan komt weer terug rondom het stadhuis. Foto: Marianka Peters

IJsbaan rond het stadhuis weer terug

gouda • De Goudse IJsbaan rondom het stadhuis komt weer terug deze winter. Nu zelfs met een extra week vóór de kerstvakantie! 

Dit betekent dat Gouda van woensdag 15 december t/m zondag 9 januari weer geheel in het teken staan van winterplezier en ijspret voor jong en oud. Het belooft de meest sfeervolle ijsbaan van Nederland te worden. "Het is uniek in Nederland dat er midden in een stadshart rondom een historisch monument als het stadhuis geschaatst kan worden in een baan van 200 meter lang," vertelt organisator Remko van der Hammen. "Mensen komen hiervoor vanuit de hele regio en zelfs het hele land naar Gouda toe."

Evenals voorgaande edities trekt de Goudse ijsbaan veel landelijke en regionale publiciteit waar ook vele ondernemers in de binnenstad van profiteren. Organisator van het jaarlijkse evenement Grand Canyon Events BV is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Belangrijk is ook de hernieuwde samenwerking met het Stadhuis. "In goed overleg met de betrokken partijen en de gemeente Gouda wordt bekeken hoe we ‘Het Stadhuis’ als locatie zo goed mogelijk kunnen integreren in het totale event." Het is de bedoeling dat het schaatsevent dezelde opzet krijgt als de vorige edities, compleet met de Brede School Schaatsweek, schaatsclinics door SC Gouda en Norenavonden. "Die opzet is al jaren succesvol gebleken, dus we zijn nu bezig over de invulling afspraken te maken." Net als de gehele eventbranche heeft ook Grand Canyon eerst goed na moeten denken over alle beperkende maatregelen die de coronapandemie met zich meebrengen. Mede daarom is gekozen voor een éénmalig aangepaste editie zonder (horeca) tent maar voor een sfeervol ‘open air koek & zopie' buitenterras. 

Remko van der Hammen geeft aan blij te zijn een manier te hebben gevonden het event op een veilige en verantwoorde manier doorgang te kunnen laten vinden zonder daarbij in te boeten op kwaliteit van het event zelf. De afmeting van de baan zal exact hetzelfde zijn als voorgaande jaren. De Goudse IJsbaan is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur geopend.


Marianka Peters