Dag, anderhalve meter

Ze hadden het in Den Haag nog zo gezegd. We moeten ons opmaken  op een anderhalve meter samenleving. Dus bedrijven richten hun bedrijf erop in. Kosten noch moeite zijn bespaard aan drukwerk, stickers en wat al niet meer, om iedereen te overtuigen van de nieuwe anderhalve meter samenleving. Restaurants  hebben hun hele restaurant opnieuw ingericht en het  Filmhuis Gouda heeft er zelfs een hele verbouwing aan gewijd. 

Nu zijn alle kosten voor korte duur geweest, want nauwelijks twee jaar later wordt de anderhalve meter regel weer helemaal losgelaten! Ik begrijp steeds minder van al die komende en gaande maatregelen en ik denk dat ze het in Den Haag ook niet allemaal meer op een rijtje hebben. Even pas op de plaats houden, dan maar. Want morgen kan het ineens zo weer anders zijn.

Zo kan het ook gaan met de plannen van de gemeente om de overkluizing bij de Zeugstraat te verwijderen. Goed voor de waterberging bij clusterbuien, goed voor de intieme vaarroute voor het toerisme. Het zou het eerste fysieke cadeau zijn voor Gouda 750. Maar nu blijkt het duurder uit te vallen en wil de wethouder het plan laten varen.

Wat zullen de leden van de Wateralliantie  en iedereen die vrijwillig betrokken is bij de plannen, de pest erin hebben, zeg. Dit mogen we toch niet zomaar laten gebeuren. Dus kom op, schouders eronder en door. Daarbij reken ik ook op onze wethouder financiën. Wie weet wat hij uit zijn rekenmachine tovert!

Marianka Peters