Goudader-lezing door Denker des Vaderlands

gouda • Op dinsdag 21 september komt de Denker des Vaderlands, Paul van Tongeren, speciaal naar Gouda om zijn toehoorders  in te wijden in de zeven deugden. 

Wat zijn die deugden en waarom zouden die zeven de belangrijkste zijn? En zijn deugden niet ouderwets en uit de tijd of kunnen zij juist de kurk vormen waarop ons samenleven kan drijven? We horen van Aristoteles waar de vier klassieke deugden wijsheid, moed, matigheid en rechtvaardigheid van afstammen, maar ook van de Bijbelse deugden: geloof, hoop en liefde.

Paul van Tongeren (Deventer, 1950) was hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen, Leiden en Leuven. Naast zijn academische werk houdt Van Tongeren zich al ruim twintig jaar intensief bezig met publieksfilosofie. 

U kunt voor de lezing plaatsen reserveren. Aanvang: 20.00 uur. De kosten bedragen 5 euro ( inclusief koffie/ thee). Ook is de lezing te volgen via een livestream. Ook als u de livestream volgt, wordt een bijdrage op prijs gesteld. Meer informatie over de livestream, Goudader en de lezingen, reserveringen en betalingen vindt u via: https://www.devestegouda.nl/home/goudader/

De volgende lezing van Goudader is op 11 november met  burgemeester Pieter Verhoeve, over wijsheid.