Het verwijderen van de overkluizing van de  Zeugstraatgracht is onderdeel van het plan
Het verwijderen van de overkluizing van de Zeugstraatgracht is onderdeel van het plan Foto:Marianka peters

Is de Intieme Vaarroute van de baan?

gouda • Het was een vurige wens van de Wateralliantie, Gouds Watergilde en ook de gemeente heeft zich eraan gecommitteerd. De overkluizing Achter de Waag wegbreken, zodat de doorvaart richting Turfmarkt en Haven, ook wel de Intieme Vaarroute genoemd, te herstellen,. Daarbij dient er direct  een sluis aangelegd te worden bij de Turfmarkt.

 In juli is er ook een motie in de raad aangenomen, die de doorvaart mogelijk maakt. Wethouder Hilde Niezen wil nu een heroverweging van de motie, omdat het project veel te duur wordt. 'De motie gaat uit van subsidies voor de sluis en een bijdrage van het Hoogheemraadschap van Rijnland," stelt Niezen. "Bij het aannemen van de motie is de gemeenteraad uitgegaan van een aantal financiële uitgangspunten over de kosten van de sluis en over de beschikbaarheid van cofinanciering. Afgelopen weken is verder uitgewerkt wat de financiële consequenties zijn."

Uit berekeningen blijkt het verschil te zitten in de meerkostten van het direct doorvaarbaar maken.van de peilscheiding. Uitgaande van de meerkosten (die voor rekening van Gouda komen) betreft de benodigde basisinvestering € 500.000.

Met de aanleg van een doorvaarbare peilscheiding vermijdt de gemeente nieuwe obstakels voor de doorvaarbaarheid van het water in de binnenstad. De gemeente investeert echter ook in een sluis in een doodlopende gracht. De grootste knelpunten in het vaarrondje blijven de overkluizingen van de Kleiweg-Hoogstraat en Achter de Waag, aan beide kanten van het Korte Zeugwater. Zoals aangegeven in het raadsmemo heeft de constructie van de overkluizing Achter de Waag nog een restlevensduur van minstens 15 jaar. De verwachting is dan ook dat deze investering minimaal 15 jaar nauwelijks tot niet gebruikt kan en zal worden terwijl de sluisvoorziening wel beheer en onderhoud vraagt dit wel een beslag legt op de beperkte financiële middelen van de gemeente. "Gezien het feit dat de investeringskosten met deze nieuwe informatie veel hoger zijn dan voorzien bij het vaststellen van de motie adviseert college de raad om deze motie te heroverwegen en dit op korte termijn te bespreken in een commissievergadering. Het college vindt het vervelend dat in dit stadium de financiële consequenties van de nautische voorzieningen zijn uitgewerkt en zo hoog uitvallen. Maar met deze informatie wordt het advies van college steviger."

Hans Verweij, onder meer van het Gouds Watergilde, vindt het een gemiste kans om het plan nu uit de handen te laten glippen. "Er wordt al 20 jaar over gepraat en de laatste jaren heb ik samen met Sjaak de Keijzer zoveel voorbereid. Hoe mooi zou het zijn als we dit ons zelf volgend jaar cadeau doen voor onze 750e verjaardag. Dan volgen andere grachten, zoals het Nonnenwater en de Havensluis vanzelf. Maar de gemeente moet de eerste stap zetten, maar die durft niet."