Afbeelding
Foto:

Zedendelict op Groene Eiland


gouda • Er heeft zich vorige week woensdagmiddag een verdachte situatie voorgedaan in het park Groene Eiland aan de Rodenburg in Gouda.

 Een tot nu toe onbekende man deed woensdag drie kinderen die bij De Spin speelden ongepaste voorstellen. Even later viel hij in hetzelfde parkje twee andere jonge kinderen lastig. De man droeg volgens getuigen werkkleding. De politie heeft een signalement verspreid. 

Rond 16:50 uur waren meerdere politieagenten druk op zoek in de omgeving naar de verdachte. Aan de Ruigenburg, vlakbij supermarkt Lidl, werden een paar werkschoenen aangetroffen. Mogelijk zijn ze afkomstig van de verdachte.

De man is nog niet gevonden.Vogens omwonenden zijn er vaker kinderlokkers actief bij het speeltoestel De Spin. Door de grote hoeveelheid groen is er weinig zicht op deze speelplek. Daarom heeft de gemeente in allerijl opdracht gegeven het groen drastisch te laten snoeien. Dat is inmiddels gebeurt. De politie zet het onderzoek voort.


Heg vat vlam

gouda •  Zondagmorgen 12 september om 11.35 uur is brand ontstaan bij een woning aan de Gasthuispolderweg in Goverwelle. Tijdens het wegbranden van onkruid, vatte de heg vlam. De brandweer wist het vuur snel te doven. Voor zover bekend raakte niemand gewond bij de brand.


Weer autobranden

 gouda • Na een periode van betrekkelijke rust, stond er maandagmorgen 13 september rond 3.35 uur weer een auto in de brand aan de Han Hollanderweg in Gouda. De auto stond volledig in brand toen de hulpdiensten aankwamen. De auto's die naast de auto stonden stonden ook in brand.
Oorzaak van de brand wordt onderzocht maar brandstichting wordt niet uitgesloten.