Jonge lifesavers in actie tijdens NK Ocean

gouda  • Na anderhalf jaar kon er eindelijk weer een lifesaving wedstrijd gehouden worden voor de jongste lifesavers van Nederland. Op zaterdag 4 september werd het Nederlands Kampioenschap Ocean (Lifesaving) georganiseerd door Reddingsbrigade Nederland en de Goudse Reddingsbrigade.


Het strand bij de Surfplas in Reeuwijk was het strijdtoneel van 70 enthousiaste sporters in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Natuurlijk werd er door de jongelui fanatiek gestreden om de prijzen, maar het was ook een gezellig weerzien van de zwemmend redders, trainers, vrijwilligers, officials en betrokken ouders uit heel Nederland.
De jonge sporters kwamen individueel in actie op onderdelen als de beachsprint, boardrace, beachflags en run-swim-run. Daarnaast stond een aantal teamonderdelen op het programma, zoals de board rescue race en rescue tube rescue race (in teams van 4 wordt hierbij een van de teamgenoten uit het water opgehaald door een zwemmer met behulp van een rescue tube en vanuit het ondiepe water wordt dit "slachtoffer” over de finish op het strand gesleept door de overige 2 teamgenoten).
De Goudse Reddingsbrigade viel goed in de prijzen. In verschillende leeftijdscategorieën konden medailles gewonnen worden. Tygo van Leeuwen en Elodie Pasma werden allebei 3e op het onderdeel beachflags. Max Cornelissen behaalde de 3e plek op de ocean man en werd 1e op de run-swim-run. Eric Schep werd 3e op de run-swim-run. Het jongste Goudse wedstrijdlid Frédérique Bos grossierde in gouden medailles, zij werd 1e op zowel de beachflags, boardrace, run-swim-run als op de ocean woman. Het jongensteam bestaand uit Siem en Tygo van Leeuwen, Max Cornelissen en Eric Schep behaalde in het teamklassement een gedeelde 1e plek met het jongensteam van Reddingsbrigade Echt uit Limburg. Tijdens deze NK-ochtend bij de Surfplas organiseerde de Goudse Reddingsbrigade voor hun eigen leden ook de clinic "beachflags en boarden”. Op deze manier konden zij kennismaken met het wedstrijddeel van de reddingsbrigade.