v.l.n.r. Regina, Tineke en Hans werken samen aan actie ‘Tegel eruit, Plant erin’ in de Kievitstraat
v.l.n.r. Regina, Tineke en Hans werken samen aan actie ‘Tegel eruit, Plant erin’ in de Kievitstraat Foto:Gouda Bruist

Geveltuintjes kleuren Korte Akkeren groener

gouda • De actie ‘Tegel eruit Plant erin’ in Korte Akkeren is afgelopen zaterdag weer een succes geweest. Op bijna 50 adressen zijn 350 tegels vervangen door plantjes. De actie was een initiatief van Gouda Bruist in samenwerking met de Tuinambassadeurs, Sociaal Korte Akkeren, Bizon en de Futseltuin.

Regina doet mee in de Kievitstraat: ‘Een vriendin uit de Woudstraat deed vorig jaar mee met de actie. Zij was niet van het tuinieren en heeft nu een mooi geveltuintje. Dat leek me ook leuk.’ 


Te zwaar

Regina heeft ook haar buurvrouw Tineke overgehaald om mee te doen. Tineke: ‘Ik wilde het al een hele tijd maar vond het werk te zwaar. Ik ben blij dat het nu lukt met hulp van mijn buren.’ Ook buurman Hans helpt een handje en komt langs met een kruiwagen en tegelhamer. 


Enthousiast

Ook Bart uit de Klimopstraat is enthousiast: 'Superleuke actie! Toen ik de flyer kreeg heb ik me meteen aangemeld. We zijn erg blij met het eindresultaat. En met de hulp die we hebben gekregen van de organisatie.‘


Ambassadeur

Verschillende organisaties werken samen om de actie mogelijk te maken. De Tuinambassadeurs verzorgen voor elk adres een tas met planten, afgestemd op het aantal tegels wat eruit gaat en de ligging in zon of schaduw.


Futseltuin

Bij de Futseltuin kan iedereen zijn tas afhalen. Sociaal Korte Akkeren brengt zakken aarde rond en Stichting Bizon haalt de tegels op. Gouda Bruist is initiatiefnemer en coördineert de actie. De gemeente draagt vanuit het Groenfonds bij in de kosten.

Meer groen in de wijk is belangrijk voor klimaatadaptatie en biodiversiteit.
Mooi dat Korte Akkeren weer wat groener en gezelliger is geworden met de geveltuintjes!


Meer informatie: Kijk voor meer informatie over de actie 'Tegel eruit, plant erin' op de website:


q www.goudabruist.nl