De bus van 't Stadslicht staat iedere zaterdagavond op de Markt.
De bus van 't Stadslicht staat iedere zaterdagavond op de Markt. Foto: Marianka Peters

Stadslicht Evangelisatie al 30 jaar op de Markt

gouda • Op zaterdag 14 september viert 't Stadslicht Evangelisatie een bescheiden feestje  Al 30 jaar staat de gepimpte oude stadsbus op de Markt ter hoogte van Albert Heijn. 

Bij ’t Stadslichf is iedereen welkom, die behoefte heeft aan een praatje met geljksgestemden, gewoon voor de gezelligheid. Ook vindt u hier een luisterend oor aks het even niet zo lekker gaat. 


Zin van het leven

"Veel mensen zijn op zoek naar de zin van het leven," vertelt Leni van der Weijden. ''Elke keer behandelen we met elkaar in de loop van de avond een thema. Een thema wat ook buiten op de bus staat. We zingen meestal en voor diegene die dat wil, bidden wij. Buiten op straat vinden ook gesprekken plaats met mensen die zich de tijd gunnen om met ons te praten. Het is wonderlijk hoe vaak er dan een goed gesprek ontstaat."  


Gezeligheid

Heel wat mensen hebben in de loop der jaren de weg naar de bus gevonden en de gezelligheid ervaren. "Veel gasten hebben we gesproken over hun persoonlijk leven, over de zin van het leven, en over wat het thema van de avond is. En over de grote liefde van God."


Namens het busteam nodigt Leni iedereen die behoefte heeft aan een goed  gesprek uit op een zaterdagavond langs te komen. 


"Vanaf 20.00 uur ’s avonds tot 22.15 kan iedereen de bus in komen of, bij mooi weer, buiten aan te schuiven. Ons verlangen is om er te zijn voor onze medemens en iets te mogen laten zien van Gods grote liefde voor u. We bieden een luisterend oor en staan ook altijd open voor een serieus gesprek."


Vanwege de coronamaatregelen mogen er nog niet veel bezoekers worden ontvangen in de bus. Maar zolang het goed nazomerweer is, zit het busteam buiten voor de bus.


Voor meer informatie kunt u terecht bij Leni van der Weijdem, via mail naarstadslicht@gkvgouda.nl.


q www.gkvgouda.nl