't Palet opent schooljaar met nieuw schoolplein

gouda • De opening van het nieuwe schooljaar is altijd een bijzonder moment. Voor de leerlingen van OBS 't Palet in Gouda was het deze keer wel héél speciaal. Ze openden niet alleen het schooljaar met elkaar, maar ook een gloednieuw schoolplein met een mooie natuurlijke uitstraling!  

Tijdens de zomervakantie is er hard gewerkt door Speelmaatje.nl en heeft het schoolplein een metamorfose ondergaan, compleet met nieuwe speeltoestellen. De overige groenvoorzieningen zullen binnenkort in samenwerking met ouders worden gerealiseerd. 

Bewegen

De directeur van 't Palet, Miriam Gouwens, geeft aan dat het schoolplein een belangrijke plek is voor de kinderen om uitgedaagd te worden en van en met elkaar te leren spelen en bewegen. Van het betonnen plein naar meer beweging, uitdaging en vooral plezier! Zo is er een hindernis waar je samen uitdaging in kan vinden, balans vinden op boomstammen en in de schommel. Ook voor andere kinderen uit de wijk met basisschoolleeftijd is de prachtige speelplek toegankelijk.

Demonstratie

De voorzitter van College van Bestuur Stichting Klasse, Frank Tigges, had de eer om samen met twee leerlingen het nieuwe plein officieel te openen. Na de opening gaf de gymmeester Gert Griffioen van Sportpunt Gouda, een prachtige en stoere demonstratie over de nieuwe hindernisbaan. En zoals van een school met podiumprofiel kan worden verwacht, werd er natuurlijk ook gezamenlijk gedanst. Wat een geweldige manier om het schooljaar zó met elkaar te starten!

q www.facebook.com/paletgouda