Bridgecursus voor ouderen

gouda • In oktober start op dinsdag- en vrijdagmiddag de bridgecursus Samen Doen en Denken. Het lesprogramma van de Nederlandse Bridgebond is speciaal bestemd voor 60 plussers.

De organisatie is in handen van Biljart- en Bridgecentrum De Hoog en Bridgekring Ons Genoegen. De gemeente Gouda subsidieert deze activiteit in het kader van haar programma Sportimpulz. In een serie van steeds 12 speelmiddagen leren maximaal 30 personen in hun eigen tempo het populaire kaartspel onder leiding van gediplomeerd docente Elsbeth Schoppert. Deelname kost dankzij de subsidie slechts €35 per 12 middagen, waarvoor ook de les- en oefenboeken worden verstrekt. De bridgelessen vinden bij voldoende deelname plaats op dinsdag- en/of vrijdagmiddag van 13.30 tot 16 uur in de grote zaal van Biljart- en Bridgecentrum De Hoog aan de Nieuwe Gouwe OZ 11b. De ruimte is voorzien van een uitstekend luchtreinigingssysteem, is toegankelijk voor mindervaliden en beschikt over een gezellige bar. Bij het centrum is voldoende parkeerruimte voor auto’s en fietsen.In Nederland spelen ongeveer 300.000 mensen bridge. Iedereen kan het leren. Uit onderzoek is gebleken dat bridgen mensen sociaal actief en mentaal fit houdt. Door bij een club te spelen krijgt men vaak een levendig sociaal netwerk. Gouda telt 12 bridgeclubs, waarbij men zich na deze cursus kan aansluiten. Maar ook thuis wordt in klein verband volop gebridged. En men kan zelfs alleen spelen achter de computer. Tijdens deze gezellige middagen in De Hoog leert Elsbeth Schoppert haar cursisten de kneepjes van het spel.Belangstellenden kunnen voor meer informatie of aanmelding met de middag naar keuze contact opnemen met elsbethschoppert@gmail.com of bellen met 06-27523430.


Open Dag
Gouwe Palet

gouda • Wil je jouw talent en eigen creatieve mogelijkheden ontdekken of weer oppakken? Tekenen en schilderen altijd al als hobby willen hebben en liever in clubverband uitoefenen dan alleen thuis?  Kom dan langs op de Open Dag bij Het Gouwe Palet.

Zoals ieder jaar organiseert Teken- en Schilderatelier Het Gouwe Palet aan het begin van het seizoen gratis kennismakingsworkshops op zaterdagmiddag. De eerste is op 4 september en een tweede mogelijkheid is op 2 oktober, beide dagen van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Je kunt tijdens de open dag sfeer proeven en meedoen met een workshop; je eigen onderwerp naar keuze tekenen of schilderen (acryl) onder begeleiding van een van onze docenten. Er zijn geen kosten aan verbonden, wel graag van tevoren aanmelden. Daarnaast krijg je antwoord op je vragen over je lidmaatschap (vrij schilderen en deelname aan clubactiviteiten) en over het volgen van cursussen bij een van onze docenten. Aspirant leden kunnen één maand gratis op proef lid worden van de vereniging. Het Gouwe Palet heeft een eigen atelier en biedt amateurkunstenaars een professionele schilderomgeving met goed licht en een gezellige sfeer. Volgende jaar bestaat de teken- en schilderclub 35 jaar, een bijzonder jubileumjaar dat samenvalt met Gouda 750. Tijdens dit feestjaar zijn er extra clubactiviteiten gepland. Meer informatie www.gouwepalet.nl en aanmelden kan via: Gouwe Palet kennismakingsworkshop (vermeld welke dag je wilt komen). Teken - en Schilderatelier het Gouwe Palet is gevestigd aan het Omlooppad 2a.