Beleef de Goudse sagen en legenden

gouda • Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 26 september de StoryTrail stadswandeling Gouda. Tijdens deze bijzondere rondleiding beleef je samen met verhalenverteller Brot van Gromme de eeuwenoude sagen en legenden van de stad. 

Gouda – wát een stad is dat! Een stad zo vol van historie dat je er dagenlang in kunt ronddwalen zonder je te vervelen. Toch duurt de StoryTrail stadswandeling maar anderhalf uur. Lang genoeg om jezelf onder te dompelen in de mooiste en meest raadselachtige verhalen uit de stadshistorie. 

Het is 1552. Gouda is een stad van aanzien, rijk geworden door de handel in turf en bier. Maar het is ook een stad die te kampen heeft met oorlog, met grote verschillen tussen arm en rijk, en met uiterst strenge regenten. Er gebeuren vreemde dingen. Dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. 


Brot  van Gromme

Wat voor dingen dat zijn? Je gaat het ontdekken tijdens de StoryTrail stadswandeling. Verteller Brot van Gromme neemt je mee in een fantastisch historisch avontuur. Dat avontuur speelt zich af in de donkere 16e-eeuwse stadsstegen, bij de sluizen en op de markt, waar de viswijven altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Je zult ogen en oren te kort komen tijdens deze wandelende vertelvoorstelling: een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. 


Tickets

De StoryTrail stadswandeling Gouda begint op zondag 26 september om 11:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/gouda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL4ZA4227 en betaal slechts € 14 per persoon (kind: € 8,84).