Bouw woningen Winterdijk vertraagd

gouda • Door leveringsproblemen van bouwmateriaal moet de oplevering van de woningen aan de Winterdijk met een aantal weken worden uitgesteld. Dat meldt woningcorporatie Mozaïek Wonen aan de gemeente.

Het moest een uniek project voor Gouda worden in de strijd tegen de woningnood voor met name jongeren. Zestig verplaatsbare, houten woningen bouwen op een bestaande fundering van een voormalige school en bovendien binnen een recordtijd. Dat zou een klein beetje lucht moeten geven op de overspannen woningmarkt. Maar vanwege leveringsproblemen bij de houtleverancier wordt de planning niet gehaald. "We hebben de planning aangepast en de eerste woning wordt nu in week 38 geplaatst. De laatste woning plaatsen we in week 40 en de oplevering volgt in week 48," aldus Marnick Bueninck, projectmanager vastgoedontwikkeling bij Mozaïek Wonen.


In het appartementencomplex komen jongeren (t/m 28 jaar) en spoedzoekers te wonen. De woningen worden met tijdelijke huurcontracten verhuurd. Voor de jongeren zijn dit tijdelijke contracten van vijf jaar en voor de spoedzoekers zijn dit tijdelijke contracten van twee jaar. Onder spoedzoekers vallen woningzoekenden zonder partner, inwonende kinderen of meeverhuizende familieleden, die een economische of maatschappelijke binding hebben met Gouda. Personen die dringend huisvesting nodig hebben door bijvoorbeeld een scheiding. Na toetsing van bepaalde criteria onderbouwt de woningzoekende schriftelijk de dringende behoefte aan woonruimte. De toelatingscommissie van het project beoordeelt of de woningzoekende is te benoemen als spoedzoeker. De 60 woningen bestaan uit houten units, twee etages en verdeeld in studio- en 2kamerwoningen.