Fietsparkeren

Je hebt soms van die kleine ergernissen, die zoveel reacties oproepen, dat het ineens iets heel groots dreigt te worden.

Neem nou het fietsparkeren in de nieuwe fietsenstalling. Ik heb nog geen reactie van de gemeente, maar aan ingezonden brieven geen gebrek.

Uit de reacties bleek dat veel meer mensen moeite hebben met het tweelaags fietsparkeren. Dus nam ik de proef op de som en heb ik het afgelopen week zelf geprobeerd. Nu ben ik maar een paar turven groot, maar ik had direct al ruzie met het stuur van mijn buurman. Dat bleef steken achter mijn mand en er was geen beweging meer in te krijgen.

Eindelijk los, maar een  andere plek proberen. Had ik gelijk ruzie met een uit de kluiten gewassen kinderzitje, op weer een andere plek zaten fietstassen in de weg. En continu mijn fiets boven mijn macht proberen te parkeren.

Nou, je begrijpt wel waar dit avontuur eindigde. Mijn conclusie is dat de fietsenrekken veel te dicht op elkaar staan en dat de bovenverdieping alleen te gebruiken is voor grote, sterke mannen en vrouwen.