Nieuwe edities nu ook in app Het Kontakt

regio • De app van nieuwsblad Het Kontakt is vernieuwd. Door de update staan nu ook de nieuwe edities (IJssel en Lekstreek, Goudse Post, Zenderstreeknieuws, De Molenkruier, Woerdense Courant, Het Kontakt - West Betuwe, Het Kontakt - Tiel en Culemborgse Courant) in de app. Dit geldt zowel voor de online-nieuwsberichten als voor de e-papers. De app van Het Kontakt is beschikbaar voor iOS en Android.


Midzomermarkt in centrum van Gouda 

gouda • Op vrijdag 27 augustus wordt tussen 9.00 en 18.00 uur in het centrum van Gouda de midzomermarkt gehouden. De midzomermarkt is, gezien de omstandigheden, iets anders ingericht dan dat we gewend zijn. ‘Samen met de gemeente Gouda zetten we een geweldige markt neer. De podia hebben we ditmaal weggelaten om opstoppingen te voorkomen en de kramen staan ook meer verspreid’, aldus Naomi van de Werken van Dynamic Promotions. Zij organiseren de midzomermarkt en voorheen stadsbraderie al jarenlang samen met de winkeliers. De midzomermarkt omvat de Kleiweg, Hoogstraat, Markt, Achter de Waag, Agnietenstraat en Cheese Experience, Nieuwe markt passsage, Zeugstraat, Korte Tiendeweg en Lange Tiendeweg. Naast de winkeliers vind je ook standhouders van buitenaf die allerlei leuke, unieke en mooie producten verkopen.


Fietsen voor onderzoek

gouda • Op zaterdag 4 september organiseren medewerkers van TANDEM (Transmurale Attentie Naast Dementie) een evenement in Gouda om geld op te halen voor onderzoek naar dementie. Op 18 september gaan de casemanagers dementie zelf de sportieve uitdaging aan en doen zij mee aan de sponsorfietstocht 2bike4alzheimer van Alzheimer Nederland, uiteraard op een tandemfiets. Om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen organiseert TANDEM op zaterdag 4 september bij Prinsenhof (Anna van Meertenstraat 10, Gouda) een evenement in het teken van fietsen. Van 10.00 tot 15.00 uur staan medewerkers klaar met de duofiets, buddybike en een riskja om tegen een kleine vergoeding met u een fietstocht te maken door de omgeving. Ook kan er wat te drinken en een versnapering gekocht en genuttigd worden. Om deze mooie herinnering vast te leggen kan er tot slot nog een mooie foto worden gemaakt. TANDEM hoopt met deze actie veel geld bij elkaar te fietsen. Helpt u mee?