Goudse rugbyers promoveren alsnog

gouda • De Goudse rugbyers van RFC Gouda gaan na een volledig mislukt corona-seizoen deze week starten met hun trainingen en meteen kregen de senioren een welkome verrassing te horen: RFC Gouda gaat weer 2e klasse spelen, dus weer semi-landelijk. 

Omdat er eigenlijk bijna anderhalf jaar niet gespeeld is, werd door de Rugbybond naar de prestaties van de afgelopen twee seizoenen gekeken om te bepalen wie er alsnog zou promoveren en degraderen. Laat RFC Gouda nou net in de zwaarste 3e Klasse zitten en ook nog eens (minstens) twee maal bij de top 3 geëindigd zijn. Zodoende werden er dus achteraf voldoende punten gehaald om alsnog te promoveren. Voor RFC Gouda begint de competitie  op zondag 19 september. 


Gouwenaar in Renesse opgepakt

renesse/Gouda • De politie in Zeeland heeft opnieuw vier mensen opgepakt vanwege de reeks mishandelingen en diefstallen op Schouwen-Duiveland. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Gouda, een jongen van 14 uit Utrecht en twee jongens van 17 en 18 uit Vlaardingen.
In totaal hebben zich tien jongeren gemeld die volgens de politie slachtoffer zijn geworden van acht ernstige mishandelingen en twee berovingen van een fiets op Schouwen-Duiveland.
Dat gebeurde tussen vrijdag 30 juli en donderdag 5 augustus. Zo werden op een camping in Burgh-Haamstede twee mannen uit Breda in elkaar geslagen.
Ze moesten naar het ziekenhuis vanwege botbreuken. In Renesse werd een Duitser bedreigd en van zijn fiets beroofd. Bij een strandpaviljoen bij Scharendijke werden meerdere mensen mishandeld. Zeven van de negen verdachten zitten nog vast. Twee anderen zijn vrijgelaten, maar zijn nog wel aangemerkt als verdachte.
Volgens de politie moet uit het onderzoek blijken welke samenstelling de groep had bij de verschillende incidenten. “We krijgen een steeds beter beeld van wat er is gebeurd, maar kunnen daar inhoudelijk nog niets over zeggen”, meldt een woordvoerder.


Getuigen gezocht

gouda • Het is al even geleden, maar nog steeds actueel.
Op vrijdag 30 juli zag een man, op de kruising Vest met de Raam te Gouda, een voertuig met hierin 2 personen. Deze personen vonden het nodig om om hun afval uit het voertuig op de straat te gooien. Toen het 80 jarige slachtoffer hier wat van zei kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht en klapte met zijn hoofd op de stenen. Het slachtoffer is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is zijn oog gehecht en bleek uit een scan dat hij schade heeft aan zijn hersenen.
De politie is op zoek naar mensen die de auto, de mannen of de laffe mishandeling hebben gezien.
Helaas kon het slachtoffer ons geen merk, type en kleur van het voertuig geven. Ook een signalement ontbreekt. Daarom hopen we ondanks de karige informatie op u! Heeft u iets gezien? Belt u dan met 0900-8844.. Anoniem melden kan natuurlijk ook. Bel dan 0800-7000.