SUP-clinic in Reeuwijk

gouda • Suppen is enorm populair geworden, maar kan iedereen het wel? Trix Marinusse organiseert zaterdag 21 augustus een SUP clinic, want hoe moet je eigenlijk suppen? Je ziet steeds meer suppers op de Reeuwijkse Plassen en in de binnenstad van Gouda.

SUP staat voor Stand Up Paddling. Er zit een techniek achter die ervoor zorgt dat je blessurevrij kunt suppen en slimmer, zodat je bijvoorbeeld langere afstanden kunt afleggen en er een echte workout van maakt. Tijdens de clinic leer je de juiste houding, positionering op je board, balans, sturen, keren en als je van je board valt, hoe kom je er dan weer op? Deze clinic zorgt ervoor dat je blessures voorkomt en meer ontspannen kunt genieten op het water. De clinic vindt plaats op en om een eiland in de Reeuwijkse Plassen. Wil jij deelnemen? Ga dan naar http://yogatrix.nl/sup-en-yoga/.


Hylke en Madelein wereldkampioen

gouda • Tijdens de FJ Worlds 2021, gehouden in Monnickendam, zijn Hylke Sasse en Madelein van der Hout van GWV Elfhoeven als duidelijke winnaars boven komen drijven. Zij gingen de week in als topfavoriet nadat ze het NK voorafgaand aan het evenement wisten te winnen.

Met op de eerste dag nog wat pech vanwege een kapseis en een afgebroken joystick, voer het duo zich op vrijdag weer helemaal naar voren. Het eindresultaat mag er zijn. Met maar liefst zes van de tien races die ze wisten te winnen en met in twee races een tweede plek, lieten ze dominantie zien in de ranking. Het tweetal gaat nu de boeken in als wereldkampioen in de Flying Juniorklasse.