Waddinxveen houdt hand op de knip

gouda/waddinxveen • Zoals vele theaters, zit ook de Goudse schouwburg in zwaar weer. De Goudse schouwburg heeft een regiofunctie en daarom wordt al jaren gepleit voor het meebetalen aan de Goudse schouwburg door buurtgemeente Waddinxveen.

Veel Waddinxveners gaan immers naar de schouwburg om daar een voorstelling te bezoeken. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders van Waddinxveen geschreven niet te willen bijdragen aan de schouwburg vanwege financiële moeilijke tijden vanwege de coronacrisis. De gemeente Gouda had Waddinxveen om een eenmalig geldbedrag gevraagd vanwege de regionale functie van De Goudse Schouwburg.

De gemeente Waddinxveen vindt Cultuurhuys de Kroon op het Gouweplein een uitgebreid programma hebben met verschillende disciplines, zegt het college in een toelichting op de afwijzing. Zij vinden dat het bedrag van 1,2 miljoen euro die de rijksoverheid heeft gegeven aan de schouwburg aan steun, voldoende is.
 Waddinxveen heeft daar 258.000 euro voor gekregen, een bedrag dat zij liever steken in hun eigen Waddinxveense cultuurinstelling.

,,Wij dragen De Goudse schouwburg een warm hart toe en hopen dat de culturele programmering voor de stad Gouda en haar omgeving behouden blijft", schrijft de burgemeestet nog wel aan het eind van de brief.