• De relaties van Faase Autobedrijven waren onder de indruk van de nieuwe Kia EV6
• De relaties van Faase Autobedrijven waren onder de indruk van de nieuwe Kia EV6 Foto: privefoto

Even voorstellen: De Kia EV6

regio • Stel je eens voor. Een electrische auto met een oplaadtijd van slechts vier minuten per 100 kilometer en die met gemak een caravan van 1600 kg kan trekken. Die auto is er nu. Kia heeft met de EV6 de primeur.

Afgelopen woendag werd bij Fase Autobedrijven in Waddinxveen de Kia EV6 Experience gehouden. Er was maar een klein aantal dealers geselecteerd, die deze Experience mochten organiseren, dus erg exclusief. Fase is er trots op dat het bedrijf voor de regio Groene Hart was geselecteerd. Zo'n 120 relaties en Kiarijders waren voor de presentatie uitgenodigd.

De Kia EV6, die eind dit jaar op de markt komt, stond voor één dag exclusief te shinen in de showroom in Waddinxveen. Vanwege de coronamaatregelen en om iedereen uitgebreid de kans te geven om de nieuwe EV6 te bekijken, waren er tijdsblokken ingesteld, Voor de relaties stond een goed gevulde goodybag klaar en een VR-bril, waarmee men zich in de Kia EV6 waande voor een proefrit. Deze Experience paste precies bij het imago van Kia, het meest verkochte automerk van dit moment. 

De relaties waren zichtbaar onder de indruk van de nieuwe Kia EV6, Faase Autobedrijven  krijgt eind dit jaar 39 exemplaren van  de Kia EV6 binnen, waarvan er iniddels negen definitief zijn verkocht. Nog niet overtuigd? Dan hierbij nog een paar wapenfeitjes over Kia's nieuwste electrotopper. 

Want wist u dat deze Kia EV6 een actieradius heeft van 528 km? En dat dit de allereerste electrische auto  is die met gemak een caravan kan trekken van 1600 kg.De EV6 introduceert niet alleen een frisse designtaal maar ook een nieuw modulair platform.

Kia timmert op EV-gebied al een poosje lekker aan de weg. De elektrische e-Niro is ons land een doorslaand succes gebleken, maar de EV6 is een auto van een heel andere orde. Waar de e-Niro op een platform staat dat ook gebruikt wordt door z'n hybride- en plug-in hybride broertjes, is de basis van de EV6 volledig toegespitst op elektrische aandrijflijnen.  Conclusie: De Kia EV6 is een meer dan complete auto voor nog geen 45.000 euro. Met recht een aanrader dus.


q  www.faseautobedrijven.nl/kia-waddinxveen/