Gewond door aanrijding

gouda • Woensdagmiddag 4 augustus rond 17.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Provincialeweg - N457 in Gouda.
Een bestuurder is zwaargewond geraakt nadat hij met zijn bestelbus tegen een boom was gereden. Meerdere hulpdiensten kwamen naar het ongeval, waaronder ook een traumahelikopter. De persoon is behandeld door het ambulancepersoneel en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Een weghelft was tijdelijk afgesloten.


Gouwenaar verdacht van heling

gouda • Een 39-jarige inwoner van Gouda is vrijdag aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Bij zijn aanhouding had de man ook drie losse fietsaccu’s bij zich. Deze accu’s zijn naar alle waarschijnlijkheid vrijdag in Gouda gestolen.
De politie is op zoek naar de eigenaar van de fiets (zie foto op onze website). Wie meer informatie kan verstrekken, wordt verzocht 0900-8844 te bellen (politie Gouda, afdeling VVC).


Op heterdaad betrapt

gouda • Zondagavond 8 augustus tegen 23.50 uur heeft een inbraak plaatsgevonden bij een tankstation aan de Goverwellesingel.
De verdachte was bij tankstation Bonjour aan het bonken op de deuren, waardoor de politie werd gebeld. De politie had de man snel in zicht en kon hem aanhouden.De eigenaar van het tankstation inventariseert of er goederen zijn ontvreemd.


Bedreiging met mes

gouda/schoonhoven • Een verdachte die zich mogelijk heeft schuldig gemaakt aan bedreiging met een mes in Gouda is zaterdagavond aangehouden in Schoonhoven. Dat meldt de politie. De aanhouding van de 42-jarige verdachte, die zich verzette, vond rond 20:15 uur plaats in de Kortlandstraat. Het mes werd in de auto van de verdachte aangetroffen. De recherche neemt de zaak verder in onderzoek.


Bijenmiddag
op de boerderij

gouda • Op zondag 22 augustus is er een bijenmiddag op de kinderboerderij. Tijdens deze middag kunt u vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur kennis maken met onze bijen en hun verzorgers. Neem een kijkje in de bijenstal, zie hoe honing geslingerd wordt en kom te weten welke planten geschikt zijn in eigen tuin om bijen en vlinders aan te trekken. Ook kunt u informatie krijgen over de wilde bijen. Er wordt uitleg gegeven over het maken van bijenkaarsen.

Kinderen kunnen onder andere een bijenkaarsje rollen of dompelen. Er is een kraampje met bijen producten als honing, honingkoek, eigen gemaakte kaarsen en meer. Ook de horeca past zich aan aan deze dag. Er zullen meerdere consumpties verkrijgbaar zijn waar honing in verwerkt is. Opgeven voor deze middag is niet nodig.