DONK hervat voorbereiding

gouda • Na drie prima eerste weken in juli met mooie oefenresultaten is de selectie van sv DONK gisteren begonnen met de traditionele voorbereiding van zes weken. "We werken toe naar de competitiestart op zondag 25 september. In deze periode worden trainingen afgewisseld met meerdere oefen- en bekerwedstrijden."
Speciaal nu alvast te vermelden is het feit dat we dit jaar weer in staat zijn om het Jober Thoen toernooi te organiseren. Op donderdag 26 en zondag 29 augustus ontvangen we GC&FC Olympia, RVC'33 en vv Groeneweg. Olympia is titelverdediger na hun winst in de eerste uitvoering in 2019.
In het weekend van 17 tot 19 september verblijft de selectie in het Belgische Oostende voor haar traditionele trainings- en teambuildingsweekend. Dit jaar ter afsluiting van de voorbereiding. De bekerwedstrijden uit dit weekend gaan we in overleg met de tegenstanders verplaatsen.


Olympia ontvangt gasten uit de USA

gouda • Afgelopen week trainden de under 17 boys van Sparta United uit Salt Lake City bij GC&FC Olympia. Olympiaan Marco de Ruiter is technisch directeur bij deze Amerikaanse voetbalclub. Marco startte zijn trainerscarrière bij de jeugd van Olympia. Tijdens zijn studie kwam hij bij het Brabantse Sarto terecht. Daarna volgde Willem II waar Marco 10 jaar de jeugd en later het belofte elftal trainde. Hij werd ook assistent trainer bij de hoofdmacht van Willem II. In 2009 pakt Marco het vliegtuig om te beginnen als jeugdtrainer bij Sparta United. Daar is hij sindsdien met veel plezier en succesvol actief en leerde hij zijn echtgenote op het voetbalveld kennen. Midden in de trainingsweek, op zaterdag 7 augustus, speelde het Amerikaanse team tegen een combinatieteam van Olympia. Die werd met 2-4 door de gasten gewonnen.