Deze foto komt voor in het boek
Deze foto komt voor in het boek Foto: Judith Ivens

Kijk op straat, Judith stelt zich voor

gouda • Negen wijken, zeventig buurten, 1152 straten, in elk kwartaal en jaargetijde vastgelegd door een 20-tal fotografen. 

Het fotoproject Kijk op Straat dat in juli werd gestart, krijgt nu geleidelijk vorm. Bijna de helft van de Goudse straten staat al op de gevoelige plaat en zijn zichtbaar op internet.


Boek

Tijdens de vierimg van Gouda 750 wordt het boek, met duizenden foto's, gepresenteerd. 

Regelmatig stellen de fotografen zich aan het publiek voor. Deze week is dat Judith Ivens, professioneel fotograaf en tevens eigenaar van Gouda's Studio aan de Oosthaven.


Nieuwe Park West

'Zo’n anderhalf jaar geleden werd ik gevraagd om mee te doen in de organisatie van Kijk op Straat. Een fotoproject in het kader van 750 jaar Gouda. We zijn er druk mee; er is al een mooie website gemaakt en er komt een prachtig fotoboek. Toen de derde ronde ging starten heb ik me ook ingeschreven. De wijk Nieuwe Park West werd mij toegewezen. Een industrieterrein en ik kon echt m’n hart ophalen. Ik heb me gericht op de architectuurfotografie. Om geschikte lichtsituaties te ‘pakken’ ben ik wezen fotograferen op verschillende momenten. De foto met de trein heb ik gemaakt op een snikhete zonnige dag op het Noordelijk Halfrond. Al bijna 30 jaar is fotografie mijn passie en mijn beroep. Ik zeg altijd: ”ik ben beeldend kunstenaar en m’n gereedschap is de fotografie”. 


Ook ben ik werkzaam als docent in de vakfotografie en dat al zo’n 25 jaar'.