Speciaal aanbod Bieb Gouda voor senioren

gouda • De bibliotheek is er voor iedereen, ook voor mensen die minder mobiel zijn, die moeite hebben met het lezen van kleine letters of die het lastig vinden om met de computer om te gaan.

Speciaal voor mensen die minder goed kunnen zien heeft de bibliotheek een uitgebreide collectie grootletterboeken. Deze is te vinden op de eerste verdieping in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 en in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1. 


Is het voor u lastig of (tijdelijk) niet mogelijk om de bibliotheek te bezoeken? Met Bibliotheek aan huis brengen vrijwilligers boeken bij u thuis.

Heeft u een vraag over uw computer? Vanaf 31 augustus staan iedere dinsdagochtend vrijwilligers klaar in de Chocoladefabriek om die te beantwoorden. Vanaf 2 september kunt u iedere donderdagmiddag terecht bij 'Vraag de Straattafel’ in ontmoetingscentrum Van Noord.

In samenwerking met Seniorweb biedt de bibliotheek cursussen aan voor de computer, telefoon en de digitale wereld. Deze zijn toegankelijk voor zowel de beginnende als de meer gevorderde computergebruiker. In het najaar van 2021 zijn er twee cursussen: iPad-training: een iPad is een slim en handzaam alternatief voor een laptop. Maar veel  eenvoudiger voor wie weinig of geen ervaring heeft met de computer. In deze training leert u omgaan met de iPad. We bespreken wat een iPad allemaal kan en hoe u deze naar eigen voorkeur kunt inrichten. U leert wat apps zijn en hoe u die kunt gebruiken en oefenen met het versturen van e-mails (inclusief foto’s) en surfen op het internet. Maar ook hoe u Skype kunt installeren en kunt bellen met uw dierbaren.


Cursus basisvaardigheden computer en internet: de wereld wordt steeds digitaler en steeds meer gebeurt met een computer. In deze cursus leert u in een rustig tempo om te gaan met de bediening en maakt kennis met de mogelijkheden van internet. U leert informatie op te zoeken en te bewaren. Ook het gebruik van mail komt aan de orde.


q bibliotheekgouda.nl/senioren