Afbeelding

Wie wint de HK-Goudse Post persprijs?

Algemeen 464 keer gelezen

Gouda • Aanstaande zondag komt de crème de la crème onder  de stadsdichters naar Gouda, In de Goudse schouwburg nemen de dichters  het tegen elkaar op tijdens ‘t Groot Gouds Stadsdichtersgala.

Nieuw is de HK-Goudse Post persprijs voor de origineelste performance van het gedicht dat je raakt. Stadsdichters zijn van alle tijden. En het zijn er veel. Na een lange voorbereiding is het 15 mei zo ver. De deuren van de Goudse Schouwburg gaan wagenwijd open voor de poëzie. Na de eerste twee edities in 2018 en 2019 treedt nu een recordaantal van 32 (oud-)stads- en dorpsdichters in het strijdperk om de Grote Prijs van Gouda. Dit gala is de grootste stadsdichterswedstrijd van het land en de grootste live-bijeenkomst van stadsdichters in de afgelopen jaren. De grootste editie ook van het gala: 32 deelnemers van heinde en verre. En dat terwijl Gouda ook in deze maanden nog het 750-jarig bestaan uitgebreid viert. De voorrondes, met elke zestien dichters, beginnen in de middag, vanaf 15.00 uur, in de Kleine Zaal en de Gouden Zaal van de Schouwburg. Om 19.00 uur begint de halve finale met tien deelnemers, en later volgt de finale met drie deelnemers. Daarna volgt de spannende ontknoping: wie mag zich de beste stadsdichter van het land noemen? De winnaar ontvangt de Grote Prijs van Gouda. Er is ook een persprijs: de Het Kontakt/Goudse Postprijs, uitgereikt door journalist Marianka Peters. Een afvaller uit de voorrondes ontvangt het Gouden Spruitje. Er zijn twee voorronde-jury’s actief. Die bestaan uit directeur Erna Staal van de bibliotheek Gouda, VSB Poëzieprijs-winnaar Hannah van Binsbergen, Marianka Peters van Het Kontakt/De Goudse Post en Mireille Pondman, voorzitter van de Poetry International Foundation. In de halve finale en finale stemt het publiek. Publiek is daarom van harte uitgenodigd,

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 13 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 16 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14