Afbeelding
Foto: pr

Julika Marijn speelt het leven van de joodse schrijfster Etty Hillesum

Algemeen 297 keer gelezen

BODEGRAVEN • Julika Marijn speelt vrijdag 5 mei de toneelbewerking ‘Etty Hillesum, dat onverwoestbare in mij’ in het Evertshuis. Hierin wekt de actrice Julika de joodse schrijfster Etty Hillesum op onnavolgbare wijze tot leven.

Ruim 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven zijn genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot. Ze spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.

Julika dook al eerder in het werk van Etty Hillesum, onder andere in haar veelgeprezen voorstelling ‘In duizend zoete armen’. Bij herlezing van Hillesums werk werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en hoe zij ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

De voorstelling van Julika Marijn op vrijdag 5 mei begint om 20.30 uur, kaarten kosten 20 euro en zijn online te bestellen.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 19 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 22 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14