Polsstokverspringen is een hele uitdaging.
Polsstokverspringen is een hele uitdaging. Foto: Foto PR

Atletiekjeugd Reeuwijk op dreef in Gouda en Leiden

Sport 873 keer gelezen

REEUWIJK • De stralende zon van de afgelopen week heeft de atleten van Sportclub Reeuwijk tot grote daden geïnspireerd. In Leiden en Gouda sneuvelde het ene persoonlijk record na het andere.

Terwijl de junioren op vrijdagavond 22 april aan hun warming up begonnen voor een extra training, spoot de sproei-installatie het middenveld van de atletiekbaan spontaan en rijkelijk en vooral heel erg lang in het rond. Met de wind erbij leverde dat een gratis spektakel op, de Aquanura in de Efteling valt erbij in het niet.

Lastig alleen, als je tussen dat opgespoten slootwater door wilt trainen. En dit keer stond er nota bene een discus clinic op het programma, gegeven door erelid en wereldkampioene Tine Schenkels. Toch wel fijn dat van CVC twee man sterk naar het sportpark kwam om de kraan dicht te draaien. En daarna kon er gewerkt worden aan de fijne kneepjes van discuswerpen. Een eeuwenoud, maar verdraaid lastig onderdeel van de moeder aller sporten. Nou, als er ééntje is die je daarmee verder kan helpen, dan wel de meervoudige wereldkampioene.

Aanmoedigen

Daags erna werd de eerste ZHM (Zuid-Hollands Midden) C/D junioren blokmeerkamp gehouden in Leiden. Op de prachtige atletiekbaan van Leiden Atletiek mochten Ruben, Thiago, Sydney, Janno, Robin, Kyara, Evi, Manouk en Aelin hun beste kunnen laten zien. Wat vooral opvalt bij dit stel tieners is de onderlinge band, de samenwerking, waarbij de jongens en meisjes elkaar stimuleren, aanmoedigen, opzwepen, feliciteren, opbeuren en dollen. Daar zou menig volwassen team een voorbeeld aan kunnen nemen.

Persoonlijke records

Alle atleten hebben een heerlijke middag gehad en menig persoonlijk record werd verbeterd. Top 10 eindklasseringen vielen ten deel aan Janno de Pater (7e plaats, 23,20 sec. op de 150m / 6.22 m bij het kogelstoten / 1.25 m hoogspringen), Robin Hermeler (9e plaats, 23,77 sec. op de 150m / 6.76 m bij het kogelstoten / 1.25 m hoogspringen) en Aelin Smits (9e plaats, 23,29 sec. op de 150m / 17.49 m bij het speerwerpen / 4.50 m polsstok verspringen).

Gezonde concurrentie

De pupillen waren diezelfde dag aan de eerste ZHM Athletic Champs competitie begonnen, die werd georganiseerd bij AV Gouda in het Groenhovenpark. Mila, Luca, Noor, Odin, Micha en Timon namen in het kenmerkende rood-wit-blauw van Sportclub Reeuwijk deel aan de wedstrijd. Deze begon zoals altijd met een estafette run op het middenveld, gevolgd door verschillende onderdelen. Veel pupillen van Sportclub Reeuwijk vielen in de prijzen met hun team. Een opvallende prestatie was de 1400 meter die Noor van den Heuvel aflegde bij het onderdeel ‘meters maken’ (4 minuten hardlopen).

Het was al met al een succesvol, sportief en geslaagd weekend voor de jeugd van Sportclub Reeuwijk. Nu is het zaak om de nieuwe persoonlijke records in de nabije toekomst nog scherper te zetten. Want atletiek mag dan vooral goed zijn voor de gezondheid van lichaam en geest, een gezonde concurrentiestrijd is nooit weg.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie verdachten aangehouden in Gouda na melding vuurwapen Nieuws 18 uur geleden
Gouda heft de 29 overnachtingsplekken voor campers op Klein Amerika op.
Ruim honderd extra parkeerplekken op Klein Amerika, 29 camperplaatsen verdwijnen Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Keramische sculpturen binnenkort te zien bij De Firma Nieuws 20 uur geleden