Afbeelding
Foto: Foto; Jan van den Berg

Ruim 2000 mensen genieten van Paasontbijt

Algemeen 957 keer gelezen

• Op een zonovergoten Tweede Paasdag genoten naar schatting 2000 mensen van een vorstelijk Paasontbijt. De hele dag stond in het Hippie tijdperk vanwege het 50 jarig bestaan van de initiatiefnemer van het Paasontbijt, Samma Bijbelshop.

In de middag was er de ‘Geef Gouda Door Markt’ waarin Gouwenaars die projecten  in het buitenland ondersteunen zich mogen presenteren. Ook was er een groep jonge Oekraïners die hun zelfgemaakte kunst verkochten, om hun directe vrienden en familie in Oekraïne te steunen met de hoogst noodzakelijke middelen. Ook zal bijvoorbeeld International Justice Mission aanwezig zijn. Veel Gouwenaars zijn betrokken bij deze organisatie die wereldwijd kinderen en volwassenen uit moderne slavernij bevrijd. De Gouwenaar Jacco Zutphen is er ook. Hij woont met zijn gezin al jaren in Brazilië en werkt daar in achterstandswijken in grote steden en bij verschillende Indianenstammen. Deze markt werd mede mogelijk gemaakt door het fonds Gouda 750.

De MarktAktie is een festival dat Bijbelshop Samma van 1994 tm 2005 op de Markt organiseerde en waar grote belangstelling voor was. Vanwege het 50-jarig bestaan van Samma en Gouda 750 werd besloten om dit evenement nog eenmaal te organiseren. Er komen verschillende artiesten uit Nederland, zoals Leen Koster met Elvis gospels, Gospel Boulevard, een swingend gospelkoor, de goudse zangeres Elise Mannah, de indrukwekkende band The Bowery. Daarnaast een heel speciale reünie van een Zuidafrikaanse boy/danceband. Ze traden vanaf 1996 meerdere malen op in Gouda op MarktAkties, sporthal de Mammoet en andere locaties. Ook traden ze op in de Arena bij één van de grote EO Jongerendagen. Er werden ook tv-specials met hen opgenomen in Gouda. Na jaren komt de band eenmalig bijeen om in Gouda op de markt op te treden. De bandleden wonen inmiddels over de hele wereld verspreid van Engeland, Zuid Afrika, Australië, Amerika en Brazilië. Ze zullen Tweede Paasdag weer in Gouda te zien zijn. Het slotoptreden is voor Matthew Ward die met zangeressen en band aan Gouda zijn virtuoze stem zal laten horen. Matthew Ward maakte samen met zijn zussen in de zeventiger jaren deel uit van Second Chapter of Acts. Het was het allereerste echte grote concert dat Bijbelshop Samma mocht organiseren in Gouda voor 2000 man in de Mammoet. Daarna zijn er vele concerten en evenementen gevolgd. Het plaatje is voor Samma weer rond met het optreden van Matthew als afsluiter van deze eenmalige MarktAktie. De optredens beginnen om 18:00 uur en duren tot 23:00 uur.

Het Paasontbijt , de Geef Gouda Door Markt en de MarktAktie zijn mede mogelijk gemaakt door fonds Gouda 750, de GoudApot, de SBG, diverse kerken en individuele sponsors. De organisatie van de hele dag is in handen van Bijbelshop Samma. Meer informatie www.50jaarsamma.nl en info@samma.nl 

Irene Klein Haneveld

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden