Burgemeester Verhoeve met zijn nieuwe Ere Waegemeesters.
Burgemeester Verhoeve met zijn nieuwe Ere Waegemeesters. Foto: Sandra Zeilstra

Bijzondere eer voor goede vrienden van Gouda

Algemeen 284 keer gelezen

GOUDA • Een goede buur is beter dan een verre vriend. Onder dat motto verleende burgemeester Verhoeve de titel Ere Waegemeester onder andere aan de burgemeesters Liesbeth Spies van Alphen en Victor Molkenboer van Woerden.

De bijzondere gebeurtenis vond plaats tijdens de eerste Goudse Kaasmarkt van 2022, op donderdag voor Pasen. Naast burgemeester Spies en Molkenboer, verleende burgemeester Verhoeve de eretitel aan Lodewijk de Beukelaar, voorzitter raad van bestuur van het GHZ, en aan de Goudse directeur Nico Voogt van het gelijknamige bedrijf.

Grote verrassing

Een grote verrassing (met name voor de man zelf) was de intronisatie van nog een vriend van Gouda, de 73-jarige Willem de Wit. Hij zet zich al jarenlang als vrijwilliger in voor de Goudse Kaasmarkt en mag zich sinds vorige week ook Ere Waegemeester noemen.

Zoals gebruikelijk was bij de feestelijke opening van het kaasseizoen een massaal publiek aanwezig. Bewoners, eregasten, toevallige toeristen, ze konden allemaal genieten van deze bijzondere dag.

Eindelijk kon het immers weer, dat typisch Goudse feest in het schitterende decor van de binnenstad. Het is een van de feestelijkheden die dit jaar door Gouda750 een extra lading krijgen. Hetzelfde kan worden gezegd van de komende Koningsdag. Ook die staat niet alleen in het ‘gebruikelijke’ teken van oranje...

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden