De Jeugd van Tegenwoordig knalt op Gouda Open Air.
De Jeugd van Tegenwoordig knalt op Gouda Open Air. Foto: pr

De Jeugd van Tegenwoordig knalt op Gouda Open Air

Algemeen 658 keer gelezen

GOUDA • De Jeugd van Tegenwoordig opent het evenementenfestival Gouda Open Air. Dat wordt gehouden van 30 juni tot en met 10 juli.

In deze twee weken zijn er op donderdag tot en met zondag evenementen in het Groenhovenpark. Van concerten tot foodtruckfestival, van jeugdfeest tot verenigingendag. De Jeugd van Tegenwoordig opent Gouda Open Air met een knallend concert.

Gewoon vet

Gouda Open Air wordt georganiseerd door de mannen van MASS Events, die ook andere evenementen zoals Riverdale Festival en Bluesfestival Gouda organiseren. Het idee ontstond in coronatijd.

“We wilden eigenlijk al onze eigen gemiste evenementen inhalen én een plek bieden aan andere organisaties die hun feestjes ook alsnog wilden vieren,” vertelt mede-eigenaar van MASS Events Gerben Roskam. “Maar het is vooral gewoon vet! Anderhalve week lang leuke dingen doen, dat is toch kicken?”

De populaire groep De Jeugd van Tegenwoordig knalt al meer dan zestien jaar hit na hit het universum in, zoals Watskeburt?!, Sterrenstof en Get Spanish. Met humoristische teksten pompen zij de elektro-hiphop door de speakers en maken Gouda onveilig. Naast De Jeugd komen er drie fantastische support acts die elk gerant staan voor een feestje.

Studentenrapper Gotu Jim toert de clubs af en werkte al eens samen met De Jeugd, Merol en Hang Youth. Synthpop-duo KUZKO werd 3FM-talent en bombardeert elk optreden met outfits in thema en foute danspasjes tot een ware belevenis. En bij DJ LA$$A gaat het dak eraf, dankzij de vette beats die hij als succesvolle producer altijd weet te vinden.

Feest voor iedereen

De volgende evenementen maakt de organisatie in de loop van komende maanden bekend. Gerben: “We werken de hele elf dagen met één vaste opstelling in het Groenhovenpark. Daar hebben we acht keer een ander concept voor een andere doelgroep. Ik heb er echt superveel zin in!”

De kaartjes voor De Jeugd van Tegenwoordig zijn nu beschikbaar. Houd de Instagram, Facebook en Twitter van Gouda Open Air in de gaten voor de volgende aankondigingen. Of kijk regelmatig op de website.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden