Bankhangen met Peters maakt bij Irene Klein Haneveld de creativiteit los.
Bankhangen met Peters maakt bij Irene Klein Haneveld de creativiteit los. Foto: pr

Samma Bijbelshop gaat op de hippe toer

Algemeen 645 keer gelezen

GOUDA • Irene Klein Haneveld van Samma Bijbelshop had duizend kussentjes gevraagd. Dat aantal is niet behaald, maar toch zal de Markt maandag bezaaid liggen met zo’n 700 kussentjes. 

In de serie Bankhangen met Peters, deze keer een locatiebezoek aan Samma Bijbelshop die dit jaar 50 jaar bestaat. En dat wordt aanstaande maandag groots gevierd op de Markt. Het jubileum valt tegelijk met het Paasontbijt dat om 10.30 uur op de Markt begint. ‘’Na het Paasontbijt is er in het kader van Geef Gouda Door! een marktactie met zo’n 40 kramen van goede doelen wereldwijd,” vertelt Irene enthousiast. 

Tijdens het ontbijt speelt Rembrandt al een rol aan de tafels. De gebruikelijke paasviering heeft ook alles te maken met een schilderij van Rembrandt. Er is muziek, er zijn verhalen, er zijn stillevens én na het ontbijt mag iedereen komen schilderen en de Rembrandt in zichzelf ontdekken. Muziek is er van de Goudse zangeres Elise Mannah, de Vlister Zangers en het duo How’lin.

Dit jaar is het thema Rembrandt. Dat wordt zichtbaar op de tafels, maar ook er omheen. Dankzij de samenwerking met de mensen van Zotte Zaterdag gaat het een hele bijzondere dag worden. Inderdaad een hele dag! “We gaan terug naar het Flower Power en Hippies tijdperk. Ook met muziek van toen. Iedereen mag zijn of haar muziekinstrument meenemen om op hippiemanier gezellig met elkaar te zingen. Van oude popliedjes, John Denver, Elvis, Beatles tot Jesus Movement koortjes. Het kan en mag allemaal.”

Hiermee doelt Irene op het muziekfestival MarktActie dat Samma van 1994 tot en met 2005 met landelijk en internationaal succes op de markt organiseerde.  ”Eenmalig komt een band weer bij elkaar, die tijdens de eerste MarktAktie optrad. Verder hebben we het Gospelkoor Boulevard.”

Volgens Irene Klein Haneveld, de motor achter deze dag gaat het Tweede Paasdag om Ontmoeten, Verbinden en Doorgeven! We vieren 750 jaar Gouda, maar ook het 50-jarig bestaan van Stichting Samma. Die twee verbinden we met elkaar tijdens alle activiteiten.”

Marianka Peters

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden