De Jan van Beaumondstraat volgens Nicole Jansen.
De Jan van Beaumondstraat volgens Nicole Jansen. Foto: Nicole Jansen

Nicole Jansen laat Mondriaan herleven in ‘Kijk op Straat’

Algemeen 716 keer gelezen

GOUDA • Negen wijken, zeventig buurten, 1152 straten, in elk kwartaal en jaargetijde vastgelegd door een 20-tal fotografen. Het fotoproject Kijk op Straat dat in juli vorig jaar werd gestart, is bijna gereed. Tijdens de viering van Gouda 750 wordt het boek, met duizenden foto’s, gepresenteerd. 

Regelmatig stellen de fotografen zich aan het publiek voor. Deze week is dat Nicole Jansen, (Simply-N). “Als fotograaf vond ik het geweldig leuk om foto’s te maken voor het Kijk op Straat-boek viering van 750 Gouda.

Ik heb 33 straten in Ouwe Gouwe Midden en een stukje binnenstad in de herfst- en wintertijd mogen vastleggen. Ik woon inmiddels alweer 25 jaar in Gouda en het was fascinerend om zo je stad fotografisch verder te ontdekken.’

Typische Nicolefoto’s

Nicole Jansen zegt haar inspiratie mede te vinden in haar opleiding aan de school voor fotografie in Utrecht. “Ik ben altijd op zoek naar ritmes, reflecties, abstracties, upside-downs, het juiste licht en uiteindelijk naar een uniek beeld. Dit doe ik niet alleen in mijn vrije foto’s maar ook bij opdrachten voor particulieren (portretten) en bedrijven (foto’s voor websites).”

“Voor deze zeer leuke opdracht was het niet altijd makkelijk om in alle door mij gefotografeerde straten, mijn typische ‘Nicole’-foto’s te maken. Voor mij is de foto van het trappenhuis aan de Jan van Beaumondstraat helemaal in lijn met wat ik graag fotografeer.”

De gekozen foto is gemaakt op een van de avondwandelingen die Nicole graag maakt. Het beeld heeft een mooie licht intensiteit. “Dit beeld heeft in kleur en lijnenspel iets Mondriaan-achtigs. ik heb in deze foto geprobeerd zoveel mogelijk de essentie van het beeld te pakken en ruis weg te laten (’Less is more’).”

Klik hier voor meer informatie over Kijk op Straat.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 17 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 19 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14