Afbeelding
Foto: pr

Uitbreiding Al Qalam basisschool, gebouw wordt te klein

Algemeen 586 keer gelezen

GOUDA • De islamitische basisschool Al Qalam aan de Calslaan is toe aan uitbreiding. Afgelopen week tekenden Saïd Boukayouh (Stichting Islamitische Scholen Rijn en Gouwe) en wethouder Thierry van Vugt (Onderwijs) het startdocument voor de uitbreiding et 406 vierkante meter.

De school krijgt extra ruimte om plek te bieden aan maximaal 500 leerlingen in het huidige gebouw. Met deze uitbreiding heeft Al Qalam de maximale capaciteit aan de Calslaan bereikt. Met de huidige 480 leerlingen en een forse wachtlijst is de school, sinds de oprichting in 2004, uitgegroeid tot de grootste basisschool van Gouda. 

De groei is vooral te danken aan de prestaties van de school. “Met deze nieuwe uitbouw is de school helemaal klaar voor de toekomst,” aldus de bestuurder. De uitbreiding van de school is onderdeel van het Uitvoeringsplan onderwijshuisvesting 1e tranche IHP 2020-2024 van de gemeente. Binnenkort wordt het ontwerp van de uitbreiding verder uitgewerkt, waarna de bouw kan beginnen.

Karl Flieger

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meerdere woningen ontruimd na brand in afvalcontainer, politie gaat uit van brandstichting 112 8 uur geleden
Kunstenaars Saskia Vergunst en Henk Veldhuizen nemen met de expositie 'Vrij Verrassend' de bezoeker mee in hun kijk op de wereld.
Expositie 'Vrij Verrassend' bij Firma van Drie Nieuws 11 uur geleden
Cultuurhuis Garenspinnerij viert op vrijdag 6 en zaterdag 6 april haar 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD!
Cultuurhuis Garenspinnerij viert 10-jarig jubileum met het spektakel GOUD! Nieuws 27 mrt, 17:14